Gabriël Anthonio

Een nieuwe visie op leiderschap en anders organiseren

Gabriël Anthonio als spreker boeken.

De presentaties en trainingen voor organisaties en universiteiten van Gabriël Anthonio worden steevast hoog gewaardeerd. Sinds enkele jaren is hij de hoogst beoordeelde spreker van Nyenrode (9+).

Wie is Gabriël Anthonio?

Gabriël Anthonio was onder andere directeur in een Jeugdgevangenis en directeur van een Forensisch Psychiatrisch Ziekenhuis (TBS kliniek). Ook was hij voorzitter Raad van Bestuur bij een provinciaal werkende Jeugdzorg instelling en voorzitter Raad van Bestuur bij Verslavingszorg Noord Nederland (VNN), een grote GGZ instelling voor verslavingszorg die in de drie noordelijke provincies werkzaam is. Momenteel is hij partner bij de Galan Groep. Gabriël Anthonio is ook bijzonder hoogleraar in Sociologie van Leiderschap, Organisaties en Duurzaamheid aan de Rijksuniversiteit Groningen én gewaardeerd spreker over dit onderwerp.

Gabriël Anthonio behoort tot de groep ‘inclusieve denkers’, die de menselijke waardigheid en duurzaamheid centraal stellen bij organisatie-ontwikkeling en leiderschap. In plaats van het denken in klassieke piramide denkt en werkt Anthonio zoveel mogelijk vanuit horizontale organisatievormen. Hierbij schuwt hij het experiment niet. Zo nam hij in een roerige periode het besluit om als directeur een werkkamer midden in een TBS kliniek te nemen, met de deur open. Medewerkers, maar ook de TBS gestelden konden zo naar binnen wandelen. Iets dat volstrekt tegen de veiligheidsvoorschriften inging. Deze horizontalisering droeg in hoge mate bij aan een ander, humaner en veiliger behandelklimaat. Anthonio staat dus met beide benen midden in de praktijk. Tegelijk doet hij samen met zijn onderzoeksgroep kritisch onderzoek in die praktijk.

Vijf keer op rij haalde hij een organisatie in crisis uit het slop. Telkens zette hij in op de menselijke maat, met uitstekende waardering van de cliënten en goede bedrijfsresultaten als gevolg. Een hoge cliëntwaardering, een laag arbeidsverzuim en goede financiële resultaten zijn volgens Anthonio dan ook geen doelen, maar resultaten als gevolg van mensgericht leiderschap en organiseren. 

In de afgelopen jaren heeft Gabriël Anthonio enkele boeken geschreven met als onderwerp het leiderschap in diverse vormen, zoals Het Zwitsers zakmes van de leider, Het leven praat terug en De vorstenspiegel. In zijn meest recente boek De sleutels van de leider gaat hij in op de invloed die je als leider hebt op jezelf en op je omgeving.

In een recent interview zei Anthonio:

“Het klassieke idee van een baas aan de top is voorbij aan het gaan. Er is niet langer één leider, elke medewerker is in wezen een leider: een mens die invloed uitoefent op zichzelf en zijn omgeving. Vanuit dit bewustzijn ontstaan steeds meer professionele netwerken binnen en buiten organisaties. Leidinggevenden zouden deze kans op horizontalisering van organisaties meer moeten ondersteunen. Als dit oprecht en goed gebeurt, zullen de resultaten alle verwachtingen te boven gaan.”

Thema:

  • Leiderschap
  • Organisatie verandering en duurzaamheid
  • Aantrekkelijk Werkgeverschap: Wanneer willen mensen zich duurzaam binden en neemt het werkplezier toe?

Video met Gabriël Anthonio

Spraakmakende unieke creaties

Zoek jij een uniek en spraakmakend sprekers concept voor jouw evenement?
Laat je inspireren!  Unieke creaties voor event sprekers.

Jouw maatwerk Event?

Wij adviseren graag!

Bel Ons: +31 162 455 610
Onze UNIEKE CREATIES zijn te boeken met diverse sprekers en moderators. 

Neem contact op voor DESKUNDIG ADVIES. Zo kunnen wij samen jouw event OP MAAT samenstellen. 

Geheel naar de UNIEKE WENSEN voor jouw organisatie!
Vrijblijvend advies
Correspondentieadres:
Tijmhof 25
4907 BC Oosterhout NB
T +31 162 455 610
E info@teeuwengroep.nl
Meld je aan voor de nieuwsbrief
menu-circlecross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram