Spreker: Gert Jakobs

Topsport = doorzetten en omgaan met tegenslagen

Gert Jakobs
Prijs indicatie: Op aanvraag
Vrijblijvende offerte

Gert Jakobs laat in zijn presentaties met praktische, aansprekende en grappige voorbeelden uit de topsport het belang zien van goede en gemotiveerde medewerkers in een organisatie. Hoe zorg je er voor dat de balans in het team klopt? Hoe hou je de dragende medewerkers gemotiveerd? Zonder dragende medewerkers kunnen managers niet floreren. Daarnaast vertelt hij over het omgaan met tegenslagen en doorzettingsvermogen. Hoe kom je sterker terug na een moeilijke periode?
Gert Jakobs is een voormalig wielrenner uit Drenthe. Gert Jakobs was een super knecht. Hij trok jaren lang de sprint aan voor Jean-Paul van Poppel en loodste Erik Breukink in 1990 naar een derde plaats in de Tour de France. Gert cijferde zichzelf volledig weg voor de kopmannen en reed altijd in dienst van de ploeg. Vijf keer startte Gert Jakobs in de Tour de France, vier keer reed hij deze ook uit.

In 1993 fietste Gert Jakobs bij Festina. Hij had een mondelinge overeenkomst voor 1994, maar een wisseling van het management zorgde ervoor dat Gert op het laatste moment zonder ploeg kwam te zitten. Noodgedwongen moest hij zijn carrière voortijdig beëindigen. Na enkele jaren lukte het hem om op geheel eigen wijze de balans in zijn leven terug te vinden. Momenteel geeft hij succesvolle presentaties voor organisaties en bedrijven. Ook zijn wielerclinics zijn doorspekt met aansprekende en grappige anekdotes; heel NL kent inmiddels zijn mantra ‘derrrrannn!’
De afgelopen 4 jaar was hij zeer regelmatig te zien bij het tv-programma Tour du Jour op RTL 7.

Talen:

Ook andere sprekers over:

Videos: