Spreker: Hennie Kuiper

Topprestaties door talent én wilskracht

Hennie Kuiper
Prijs indicatie: Op aanvraag
Vrijblijvende offerte

Hoe word je een wereldtopper? Hoe kom je erachter dat je een topper kunt worden? Wat zijn de ideale omstandigheden in het groeiproces naar de wereldtop?

Hennie Kuiper schetst een boeiend beeld hoe de weg naar de top niet altijd over rozen gaat, en dus alleen is weggelegd voor de allersterksten. Hij had de kwaliteiten om de Tour zelf meerdere keren te winnen, maar het lot keerde zich telkens tegen hem. Als wielrenner was Hennie Kuiper uitzonderlijk allround. Zowel in etappewedstrijden als in klassiekers had hij wereldklasse. In 1972 won hij Olympisch Goud tijdens de dramatisch verlopen Olympische Spelen van München.

In 1975 werd hij bij de profs wereldkampioen in Yvoir. Bij het behalen van beide titels verdedigde Kuiper met ongelofelijke psychische en fysieke kracht een kleine voorsprong tegen een jagend peloton met daarin de wereldelite. Kuiper won óók de vier topklassiekers Parijs-Roubaix, Milaan-San Remo, Ronde van Vlaanderen en de Ronde van Lombardije. Hij won de Ronde van Zwitserland en behoorde in het wereldklassement zeven keer tot de tien besten. Na zijn loopbaan werd Hennie Kuiper ploegleider bij Telecom en Motorola.

De enige hoofdprijs die op de briljante erelijst van Hennie Kuiper ontbreekt is de Tour de France. Samen met een gespreksleider kan hij boeiend vertellen over historie en actualiteiten in de wielrensport.

Ook andere sprekers over: