Spreker: Herman Konings

De toekomst is niet van gisteren!

Herman Konings
Prijs indicatie: Op aanvraag
Vrijblijvende offerte
‘Gap The Mind’ is de titel van de nieuwe voorstelling (en van het aansluitende, zevende boek) van veranderingspsycholoog en trendanalist Herman Konings. Herman beschrijft en illustreert de impact van een hedendaagse ingrijpende mondiale crisis, zoals de recente pandemie, op de menselijke geest en – bij uitbreiding – op markt en maatschappij. Historici, antropologen en sociologen weten al geruime tijd dat aardverschuivende crisissen in staat zijn om sluimerende beschavingsprocessen te versnellen. De onwerkelijke ervaring van een samenleving-op-slot laat diepe, kwalijke sporen na, maar stelt de menselijke geest in staat zich open te stellen voor nieuwe inzichten, attitudes, gedragingen en uitdagingen. 

Gap the Mind gaat dieper in op die geestverruiming en onderzoekt hoe consu-mensen reeds gaande beschavingsprocessen als duurzaamheid, gezondheid, bescherming, kennis, digitalisering, urbanisering, globalisering, individualisering en ID shift een turbo-boost geven. Het boek verschijnt in mei 2021 bij Uitgeverij Lannoo.

Herman Konings is master in de theoretische psychologie (KU Leuven) en beheerder van het Antwerpse trend- en toekomstonderzoeksbureau Pocket Marketing/nXt. Als veranderingspsycholoog gaf Herman sinds 2005 zo'n 3000 lezingen en workshops, waarvan een 1000-tal in Nederland.    
 
Thema’s :
 
- De toekomst is niet van gisteren!
- Het Vijfde Scenario (over de onvermijdelijkheid van verandering en het ondenkbare durven denken)
- We, Myself & AI (over het samenspel tussen interpersoonlijke (We), innerpersoonlijke (Myself) en 
  buitenpersoonlijke intelligentie (A.I.)
- trends in (lichamelijke en geestelijke) gezondheid
- trends in generaties
- trends in mobiliteit
- trends in toerisme en gastheerschap
- trends in retail
- trends in food en hospitality
- trends in consumer finance
- veranderend consumentengedrag