Spreker: Herman van Bolhuis

De wereld op zijn kop

Herman van Bolhuis
Prijs indicatie: Op aanvraag
Vrijblijvende offerte

Herman van Bolhuis is al heel lang gegrepen door de invloed van nieuwe technologie op mens, organisatie en maatschappij. Hij kan daar zeer diepgaand en enthousiast over vertellen. In de jaren negentig van de vorige eeuw heeft hij midden in de Internetontwikkeling gestaan (boek: Cyberspace Reflections) en die ervaring neemt hij mee in de huidige tijdgeest. Als kritisch observator neemt hij een aantal wereldwijde trends waar, die een enorm veranderingspotentieel in zich dragen.

De 3e fase van Internet. Fase 1 van Internet is Information & Search (kampioen: Google), Fase 2 is Social (kampioenen, Facebook en Twitter), Fase 3 van Internet zal veel meer zitten in de ‘echte’ wereld. Zoals 3D printing. Herman kan fascinerend vertellen over de invloed van 3D printing op de industrie, gezondheidszorg, foodsector en vele andere branches. Hij schetst een beeld van de invloed die 3D printing heeft op onszelf, onze organisatie en de maatschappij. Deze ontwikkeling gaat in veel sectoren de economische waardeketen veranderen. Hij is inspirator en initiatiefnemer van het 3D Makerszone te Haarlem. Doel hiervan is om bedrijven, instellingen en overheden de eerste stappen te laten zetten met 3D-printontwikkeling. Welke techniek past bij uw organisatie en regio? Welke stap gaat u maken? Wat betekent robotica voor de zorgsector? Hoe lang duurt het voordat 3D geprinte organen realiteit worden?

Big Data en Big Data analyse spelen een steeds grotere rol en het aantal opgeslagen data groeit met orkaansnelheid. Het internet of things, het steeds meer aan elkaar koppelen van apparaten, versterkt dit fenomeen.
Belangrijk is echter om de relevante data te verzamelen voor specifieke doeleinden.

Herman verzorgt tijdens zijn presentatie een 3D ondernemers experience. Hij geeft advies over wat een 3D printer voor uw bedrijf, organisatie of privé leven kan betekenen. Hij laat ook fraaie filmbeelden zien met allerlei vormen van 3D printing.

Megatrend radicale transparantie! De ontwikkeling van IT: The Perfect Storm. Hierbij wordt bedoeld dat de samenkomst van ontwikkelingen als Cloud Computing Smart Systems, Mobile en Social Media een exponentieel effect hebben die veel mensen en organisaties niet goed bij kunnen houden.

Megatrend Decentraal. Of je nu naar energieopwekking, voedsel, werk, onderwijs, zorg, overheid, productie, technologie en vele andere gebieden kijkt, decentraal is de trend.
Herman kan separaat over deze ontwikkelingen spreken, maar desgewenst ook gecombineerd.

Robotica. De robot maakt een stormachtige ontwikkeling door en is actief in huiskamers, bedrijven, zorginstellingen en klaslokalen. Robotica neemt steeds menselijkere vormen aan zoals humanoids en leren emoties herkennen. Ze begeleiden ouderen en worden ingezet tegen eenzaamheid. Er is zelfs een robot die aan stervensbegeleiding doet. Hoe lang duurt het voordat de robot volledig autonoom is. NAO is een mooi voorbeeld van wat robotica nu kan maar de toekomst gaat veel verder en is dichterbij dan u denkt. Wat betekenen de snelle technologische ontwikkelingen op het gebied van robotica voor ethiek? Wat betekent de robot voor de werkgelegenheid? Denk hierbij aan de robot die sneller en beter muren kan metselen dan de mens.

Bereid u in dat geval voor op een waterval aan ideeën, inzichten en inspiratie. Herman van Bolhuis heeft Politicologie en Communicatie Wetenschappen gestudeerd aan de Universiteit van Amsterdam. Hij heeft een tijd in Brussel gewoond en gewerkt (Europese Commissie, o.a Auteur van Cyberspace Reflections, VUB press), heeft daarna een e-Learning bedrijf (Enlight Interactive) mede opgezet dat in 1999 in Stockholm naar de beurs is gegaan. Hij heeft zich daarna in de fascinerende wereld begeven van Business IT Alignement (bITa Center) en is al 7 jaar directeur van CIONET Nederland (een netwerk van ruim 4000 CIOs en IT leaders in 12 landen in Europa). Verder helpt hij bedrijven en overheden met innovatietrajecten.

Thema’s:

- De wereld op z'n kop
- 3D Ondernemers Experience
- Trends in de ICT wereld
- Robotica
- Het onderwijs van de Toekomst