Herman van Bolhuis

De wereld op zijn kop

Herman van Bolhuis als spreker boeken.

Herman van Bolhuis is al heel lang gegrepen door de invloed van nieuwe technologie op mens, organisatie en maatschappij. Hij kan daar zeer diepgaand en enthousiast over vertellen. In de jaren negentig van de vorige eeuw heeft hij midden in de Internetontwikkeling gestaan (boek: Cyberspace Reflections) en die ervaring neemt hij mee in de huidige tijdgeest. Als kritisch observator neemt hij een aantal wereldwijde trends waar, die een enorm veranderingspotentieel in zich dragen.

Wie is Herman van Bolhuis?

De 3e fase van Internet en Industrie 4.0. Fase 1 van Internet is Information & Search (kampioen: Google), Fase 2 is Social (kampioenen, Facebook en Twitter), Fase 3 van Internet zal veel meer zitten in de ‘echte’ wereld. Zoals 3D printing, robotics, IoT, etc. Herman kan fascinerend vertellen over de invloed van 3D printing op de industrie, gezondheidszorg, foodsector en vele andere branches. Hij schetst een beeld van de invloed die 3D printing heeft op onszelf, onze organisatie en de maatschappij. Deze ontwikkeling gaat in veel sectoren de economische waardeketen veranderen. Hij is founder van het Smart Industry Fieldlab 3D Makerszone en Bouwlab R&Do in Haarlem. Doel hiervan is om bedrijven, instellingen en overheden de eerste stappen te laten zetten met 3D-printontwikkeling. Welke techniek past bij uw organisatie en regio? Welke stap gaat u maken? De fieldlabs helpen bedrijven en overheden met innovatietrajecten.

Herman verzorgt tijdens zijn presentatie een 3D ondernemers experience. Hij geeft advies over wat een 3D printer voor uw bedrijf, organisatie en economisch kan betekenen. Hij laat ook fraaie filmbeelden zien met allerlei vormen van 3D printing.

Technological Convergence! De technologische ontwikkelingen gaan niet meer over een soort technologie maar over de samenkomst van verschillende technologieën; Technology Convergence . Hierbij wordt bedoeld dat de samenkomst van ontwikkelingen als Cloud Computing, Smart Systems, RPA, Blockchain, Robotics, Mobile en Social Media een exponentieel effect hebben die veel mensen en organisaties niet goed bij kunnen houden. De uitkomsten zorgen voor een ‘Mental Gap’ tussen wat er kan en hoe we er als bedrijf en mens mee omgaan. ‘Vriendjes worden met machines’ lijkt de enige optie.

Bereid u in dat geval voor op een waterval aan ideeën, inzichten en inspiratie. Herman van Bolhuis heeft Politicologie en Communicatie Wetenschappen gestudeerd aan de Universiteit van Amsterdam. Hij heeft een tijd in Brussel gewoond en gewerkt (Europese Commissie, o.a Auteur van Cyberspace Reflections, VUB press), heeft daarna een e-Learning bedrijf (Enlight Interactive) mede opgezet dat in 1999 in Stockholm naar de beurs is gegaan. Hij heeft zich daarna in de fascinerende wereld begeven van Business IT Alignement (bITa Center) en is founder van CIONET Nederland (een netwerk van ruim 10.000+ CIOs en Digital leaders in 20+ landen in Europa). Hij is landelijk bestuurslid van de FME en lid van de landelijke stuurgroep Smart Industry. Recentelijk is hij begonnen met een nieuwe start up: AMbrace dat zich profileert als de Netflix voor de industrie.

Thema’s:

- 3D Printing / Additive Manufacturing
- Industrie 4.0 en economische systeem veranderingen
- 3D Ondernemers Experience
- Trends in de IT wereld
- Blockchain, RPA, Robotics

 

Video met Herman van Bolhuis

Spraakmakende unieke creaties

Zoek jij een uniek en spraakmakend sprekers concept voor jouw evenement?
Laat je inspireren!  Unieke creaties voor event sprekers.

Jouw maatwerk Event?

Wij adviseren graag!

Bel Ons: +31 162 455 610
Onze UNIEKE CREATIES zijn te boeken met diverse sprekers en moderators. 

Neem contact op voor DESKUNDIG ADVIES. Zo kunnen wij samen jouw event OP MAAT samenstellen. 

Geheel naar de UNIEKE WENSEN voor jouw organisatie!
Vrijblijvend advies
Correspondentieadres:
Tijmhof 25
4907 BC Oosterhout NB
T +31 162 455 610
E info@teeuwengroep.nl
Meld je aan voor de nieuwsbrief
menu-circlecross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram