Spreker: Jaap Godrie

Creativiteit voor radicale innovaties

Jaap Godrie
Prijs indicatie: Op aanvraag
Vrijblijvende offerte

Jaap Godrie is ontwerper. Hij studeerde gelijktijdig schilderkunst aan de kunstacademie en jazzmuziek aan het conservatorium, om vervolgens economische geschiedenis (cum laude) aan de universiteit te studeren. Een deel van zijn studie geschiedenis volgde hij aan de Universidad Complutense in Madrid.
Na zijn studie richtte hij samen met filosoof en biomedicus Walter Breukers het ontwerpbureau Breukers·Godrie op. Breukers·Godrie ontwerpt nieuwe visies op actuele thema's zoals kunstmatige intelligentie, innovatie en duurzaamheid in opdracht van organisaties in diverse sectoren. Daarvoor combineren ze uiteenlopende disciplines zoals filosofie, wetenschap, kunst en geschiedenis. Voor hun visie op de duurzame stad wonnen ze de internationale Post-Fossil City Contest.
Jaap is ook mede-oprichter van het Humboldt Huis dat organisaties adviseert over strategische vraagstukken waarvoor de gebruikelijke perspectieven geen uitkomst bieden.
Hij is bekend van het televisieprogramma Project Rembrandt, waarin hij kandidaten begeleidt in hun beeldende ontwikkeling. Tevens is hij aan het Rijksmuseum verbonden vanwege zijn specialisatie in 17e-eeuwse schilderkunst.

 

Thema's:
- Het geheim van de Nachtwacht
- Rembrandt de ondernemer
- Hoe werkt creativiteit?
- Innovatie: wat kunnen we leren van de Hollandse Meesters?
- De Groene Eeuw van Nederland

Foto @Remon Rijper