Spreker: Jaap Godrie

Verslaafd aan Oneindigheid

Jaap Godrie
Prijs indicatie: Op aanvraag
Vrijblijvende offerte

Jaap Godrie is historicus en kunstenaar. Hij studeerde gelijktijdig schilderkunst aan de kunstacademie en jazzmuziek aan het conservatorium van Tilburg, om vervolgens economische en sociale geschiedenis (cum laude) aan de Radboud Universiteit te studeren. Een deel van zijn studie geschiedenis volgde hij aan de Universidad Complutense in Madrid.

Jaap ontwikkelt nieuwe perspectieven op de grote vraagstukken van deze tijd, zoals klimaatverandering, energiegebruik, biodiversiteit, de stad, zingeving, vertrouwen en democratie. Dit doet hij vaak samen met filosoof en biomedicus Walter Breukers. Recent verscheen hun boek Verslaafd aan Oneindigheid – Geschiedenis van het gevaarlijkste idee ooit. Ook wonnen zij de internationale Post-Fossil City prijs voor hun visie op de duurzame stad. Jaap is ook de oprichter van de denktank Humboldt Huis dat onderzoekt hoe organisaties kunnen leren van organismen. Verder is hij verbonden aan het Rijksmuseum en betrokken bij het tv-programma Project Rembrandt.

Jaap is te boeken als spreker en als duopresentatie met Walter Breukers.

Verslaafd aan Oneindigheid
We leven in een vreemde tijd. Tot voor kort leek er nog geen vuiltje aan de lucht. Het was de beste tijd ooit. Nooit eerder was de mens zo veilig, zo rijk en zo gezond. Maar de afgelopen jaren is de sfeer razendsnel omgeslagen. Tegenwoordig haasten we ons van crisis naar crisis en vrezen we het allerergste. Hoe heeft het zover kunnen komen? Waar is het misgegaan?

In deze presentatie, die geïnspireerd is op hun gelijknamige boek, geven Walter Breukers en Jaap Godrie een scherpe en humoristische herschrijving van de menselijke geschiedenis. Dit verhaal laat zien dat onze problemen ver teruggaan en voortkomen uit een almaar groeiende verslaving aan één idee: Oneindigheid. Nu is de tijd om af te kicken. Dat zal pijn doen, maar het zal ons ook veel brengen. Deze presentatie geeft een goudmijn aan inzichten en anekdotes.

Thema´s:

- Verslaafd aan Oneindigheid
- De toekomst van de stad
- Vertrouwen en democratie
- Een nieuwe economie

Foto @Remon Rijper