Spreker: Jaap Koelewijn

Nederland in 2020?

Jaap Koelewijn
Prijs indicatie: Op aanvraag
Vrijblijvende offerte

Professor Jaap Koelewijn begon zijn loopbaan in de wetenschap met een promotie op bankentoezicht, waarna hij de financiële sector inging. Hij werkte onder meer als hoofd strategie bij Iris en hoofd Research bij de Autoriteit Financiële Markten. Sinds 2000 is hij zelfstandig adviseur met zijn bedrijf Financieel Denkwerk, hoogleraar aan de universiteit Nyenrode, publicist en presentator. In zijn visie op onderwijs wordt de dialoog aangegaan en Jaap Koelewijn bouwt voort op de werkervaring en kennis van de deelnemers. Zijn columns in onder meer het Financieel Dagblad krijgen een hoge waardering vanwege zijn originele kijk op de economische en financiële actualiteit. Jaap Koelewijn blijft kritisch en onafhankelijk en gaat in op de niet-rationele drijfveren achter beslissingen.

Na 3 crisissen in de afgelopen tien jaar hebben economen niet voor niets meer oog gekregen voor deze beperkte rationaliteit in ons gedrag. Na de kredietcrisis van 2008 realiseren we dat groei in westerse economieën niet met eenvoudig en goedkoop krediet kan worden gefinancierd. Onze economie moet ingrijpende veranderingen ondergaan.

Ondertussen zijn er grote technologische doorbraken: complete bedrijfstakken verdwijnen en nieuwe komen op. De globalisering zet door en andere economieën bepalen steeds meer het speelveld. Hoe kunnen we de komende jaren duurzaam gaan groeien? Hoe willen we onze bedrijven en landen besturen? Hoe kunnen we onze pensioenen toekomstbestendig maken.

Thema’s:

- Nederland in 2020?
- Ons pensioen: hoe stellen we het veilig
- Beleggen: hoe gaan we om met onze emoties?
- Beleggen in een wereld met lage rente
- Politieke, economische en maatschappelijke actualiteiten.