Spreker: Jaap van Duijn

Beurs en Economie

Jaap van Duijn
Prijs indicatie: Op aanvraag
Vrijblijvende offerte

Sinds de kredietcrisis van 2008 hebben westerse regeringen alles in het werk gesteld om hun economieën op orde te krijgen en te laten groeien. Dat is niet of nauwelijks gelukt. De Nederlandse economie bijvoorbeeld is per saldo gekrompen en de werkloosheid is naar recordhoogte gestegen. Door het beleid van de centrale banken zijn de rentestanden naar de allerlaagste niveaus ooit gedaald, en toch hebben bedrijven, ook in Nederland, zelden zo weinig geïnvesteerd als nu. Gezinnen, de traditionele spaarders, zien hun reële inkomen dalen, terwijl aan de top van het bedrijfsleven de lonen hoger zijn dan ooit tevoren. Tegelijkertijd heeft Nederland een recordoverschot op zijn betalingsbalans en is de schuldenberg van bedrijven, banken, gezinnen en overheid alleen maar hoger geworden.

Op heldere wijze vertelt Jaap van Duijn hoe de Nederlandse economie steeds verder van het pad af raakt een laat hij zien wat nodig is om het evenwicht te herstellen.

Jaap van Duijn was hoogleraar economie aan de faculteit bedrijfskunde van de Technische Universiteit Delft en buitengewoon hoogleraar aan de Universiteit van Amsterdam en de Erasmus Universiteit Rotterdam. Tot 2005 maakte hij als belegger deel uit van de leiding van de Robeco Groep. Hij schreef columns in NRC Handelsblad, Algemeen Dagblad en De Telegraaf, en van zijn hand verschenen verschillende boeken, waaronder De Groei Voorbij en De Schuldenberg.

Thema's:

- Beurs en Economie
- De financiele markten in een breed perspectief
- Economie en duurzaamheid
- De groei voorbij