Spreker: Jacques Brinkman

Het DNA van de winnaar

Jacques Brinkman
Prijs indicatie: Op aanvraag
Vrijblijvende offerte

Jacques Brinkman geeft presentaties zowel extern op lokatie als in het koetshuis van Kasteel Staverden waar zijn bierbrouwerij/brewpub Uddelaer is gevestigd. Daarnaast is er de mogelijkheid om een lezing te boeken in combinatie met een rondleiding/proeverij in de brouwerij. Ook kunnen bedrijven de prachtige lokatie van het koetshuis afhuren voor vergaderingen en diverse (team)meetings met aansluitend als optie het verhaal van Jacques Brinkman over ondernemen/topsport en/of een rondleiding/proeverij.

Jacques Brinkman vertaalde de lessen uit zijn topsportcarrière in combinatie met zijn ervaringen als zelfstandig ondernemer in de Topsport APK. Tien topsport principes zijn de basis voor excelleren in topsport, bedrijfsleven, onderwijs, zorg en overheid.

Jacques Brinkman licht toe. Mijn tien principes samen bepalen het DNA Winnaarsmentaliteit. Winnende teams scoren op alle onderdelen minimaal een acht of hoger. Jacques Brinkman heeft een model ontwikkeld dat in staat is om het DNA Winnaarsmentaliteit te meten, monitoren, evalueren en op termijn te benchmarken. Daarnaast heeft hij op basis van de Topsport APK trainingsprogramma’s ontwikkeld.

Topsport begint in de wieg. Vanaf jonge leeftijd ben je bezig om elke dag beter te worden. En dat proces houdt nooit op.

Wie heeft er de afgelopen jaren nu niet mee te maken gehad? De economische crisis. Omgaan met tegenslag is een vak apart. Wendbaarheid is de uitdaging. Nelson Mandela zei het ooit treffend: de grootste roem in het leven ligt niet in nooit vallen, maar telkens weer opstaan.

Zwijgen is zilver, spreken is goud. Winnende teams hebben onderling vertrouwen, een sterke betrokkenheid, durven feedback te geven en zijn gericht op resultaat. Om dat te bereiken is alles bespreekbaar.

Tenslotte: excuses tellen niet. Door de hele organisatie heen. Focus op dat ene doel.
Wie wil zich nu geen winnaar voelen? Olympisch goud, een duurzaam winstgevend bedrijf, veel geld verdienen.

Jacques Brinkman was recordinternational en veroverde twee keer olympisch goud. Tegenwoordig is hij columnist, geeft trainingen en sinds 2018 trotse eigenaar van bierbrouwerij De Uddelaer (www.uddelaer.nl).

Thema’s:

- Het DNA van de winnaar
- Een reis door de rijke historie van de Olympische Spelen
- Sportquiz: Een reis door de rijke Nederlandse sporthistorie