Jacques Van Outryve

Plaats van de landbouw in een nieuw Europa

Jacques Van Outryve als spreker boeken.

Wie is Jacques Van Outryve?

Jacques Van Outryve (1955) is Europees en landbouwjournalist (senior writer). Hij is bio-ingenieur van opleiding (UGent) en gastdocent aan de Hogeschool Vives (B). Hij was veertig jaar adjunct- hoofdredacteur van Boer& Tuinder (B) en kent het landbouwverhaal zowel voor als achter de schermen van de Brusselse politiek. Hij zag het gemeenschappelijk landbouwbeleid (GLB) evolueren van gisteren (Mansholt) naar morgen (Timmermans). Denk hierbij aan de Green Deal over een klimaatneutraal Europa met zijn biodiversiteits- en Farm-to-Fork-strategie en stikstof problematiek.

Zowel corona als de Russische invasie in Oekraïne hebben in Europa het landbouwbeleid op zijn kop gezet. Door corona kregen meer mensen aandacht voor hun voedsel. Is ons voedsel wel duurzaam, eerlijk en oprecht? Door de oorlog is tegelijk voedsel(on)zekerheid ook in Europa terug van weggeweest. Wat doet Europa? Wordt meer Europese voedselsoevereiniteit of -zelfbeschikking het nieuwe normaal? De Europese kaarten zijn opnieuw geschud. Heeft de Europese landbouw nu betere kaarten in de hand of niet?

Op 1 januari 2023 gaat het nieuw Gemeenschappelijk Landbouwbeleid (GLB) van start. Het Europees landbouwbeleid werd reeds meermaals hervormd, gemoderniseerd en verbreed. Het veranderde sterk van aanzicht en van kleur. Is het nieuwe GLB klaar voor de toekomst? Van Mansholt tot Timmermans: twee Nederlanders die hun stempel op de Europese landbouw hebben gedrukt en nog drukken ...

In zijn bevlogen stijl stelt én beantwoordt hij vragen over duurzame voedselsystemen, klimaatverandering en stikstofbeleid. Hij gaat na hoe de Lage Landen maar ook de rest van de wereld hiermee omgaan. Spreker en journalist Jacques Van Outryve heeft een helikopterblik en neemt hij zijn toehoorders op een reis over de wereld waar boeren voor gelijksoortige uitdagingen staan. Wat kunnen wij hiervan leren?

Thema's:

- Plaats van de landbouw in een nieuw Europa
- Het Brussels landbouwbeleid van Mansholt tot Timmermans

Video met Jacques Van Outryve

Spraakmakende unieke creaties

Zoek jij een uniek en spraakmakend sprekers concept voor jouw evenement?
Laat je inspireren!  Unieke creaties voor event sprekers.

Jouw maatwerk Event?

Wij adviseren graag!

Bel Ons: +31 162 455 610
Onze UNIEKE CREATIES zijn te boeken met diverse sprekers en moderators. 

Neem contact op voor DESKUNDIG ADVIES. Zo kunnen wij samen jouw event OP MAAT samenstellen. 

Geheel naar de UNIEKE WENSEN voor jouw organisatie!
Vrijblijvend advies
Correspondentieadres:
Tijmhof 25
4907 BC Oosterhout NB
T +31 162 455 610
E info@teeuwengroep.nl
Meld je aan voor de nieuwsbrief
menu-circlecross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram