James Kennedy

Onze turbulente wereld

James Kennedy als spreker boeken.

De Amerikaanse historicus professor James Kennedy is zoon van een Amerikaanse vader en een Nederlandse moeder. Tot 2003 doceerde hij aan het Hope College te Michigan onder meer Nederlandse geschiedenis. Daarna kwam hij naar Nederland en wordt sindsdien bedolven onder vragen wat er toch met Nederland aan de hand is. Hij was hoogleraar nieuwste geschiedenis aan de Universiteit van Amsterdam en vanaf 2011 t/m 2014 was hij hoogleraar geschiedenis van Nederland sinds de Middeleeuwen. Inmiddels heeft hij vijf boeken geschreven over Nederland, waarvan ‘Een beknopte geschiedenis van Nederland’ zijn laatste is. James is nu Dean van Utrecht University College (UCU), onderdeel van Universiteit Utrecht. Hij heeft een verfrissende kijk op ons land en zegt: “Het is hier niet alleen vrijheid blijheid, men is ook op orde gesteld.”

In mei 2019 werd hij benoemd tot voorzitter van commissie voor herijking van de Canon van Nederland. In de Canon zijn belangrijke personen en gebeurtenissen opgenomen die samen het verhaal van de historische en culturele ontwikkeling van Nederland laten zien. De minister vraagt de commissie om ook de schaduwkanten van de Nederlandse geschiedenis voldoende aan bod te laten komen.

Wie is James Kennedy?

Zijn presentaties gaan over politiek, moraal, religie, maatschappelijke ontwikkelingen, de typisch Nederlandse volksaard, onderwijs en economie. In zijn wekelijkse column in het dagblad Trouw geeft hij steeds blijk van een verrassende kijk op de Nederlandse samenleving. Zijn boek Bezielende verbanden, met daarin essays over de Nederlandse samenleving, kreeg lovende recensies. In zijn presentatie Onze turbulente wereld trekt hij de historische lijnen door van de toekomst van Europa en de Euro, de verschuivingen van de wereldmacht van de VS naar China, India en Brazilië. Ook de rol van Nederland in deze tubelente wereld wordt besproken.

In zijn nieuwe presentatie over de Amerikaanse Presidentsverkiezingen, duikt James kort in de geschiedenis van het complexe verkiezingssysteem van de Amerikanen. Want waarom gaat er zoveel geld om in campagnes, wat zijn de belangrijkste politieke kwestie en wat is de rol van gewone burgers in dit proces? James zal u meer inzicht geven in de fascinerende proces en inspelen op actuele ontwikkelingen in de campagnes.

Thema’s:

- Onze turbulente wereld
- De Amerikaanse Presidentsverkiezingen
- De rol van Nederland in de wereld
- Amerikaans en Nederlands ondernemerschap
- Waarom Nederland geen leiders heeft
- Het unieke karakter van Nederland en de Nederlanders
- Mannetjesmakers in de politiek
- Meer kwaliteit in ons onderwijs

Spraakmakende unieke creaties

Zoek jij een uniek en spraakmakend sprekers concept voor jouw evenement?
Laat je inspireren!  Unieke creaties voor event sprekers.

Jouw maatwerk Event?

Wij adviseren graag!

Bel Ons: +31 162 455 610
Onze UNIEKE CREATIES zijn te boeken met diverse sprekers en moderators. 

Neem contact op voor DESKUNDIG ADVIES. Zo kunnen wij samen jouw event OP MAAT samenstellen. 

Geheel naar de UNIEKE WENSEN voor jouw organisatie!
Vrijblijvend advies
Correspondentieadres:
Tijmhof 25
4907 BC Oosterhout NB
T +31 162 455 610
E info@teeuwengroep.nl
Meld je aan voor de nieuwsbrief
menu-circlecross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram