Spreker: Jan Kees de Jager

Technologische trends tot 2030

Jan Kees de Jager
Prijs indicatie: Op aanvraag
Vrijblijvende offerte

Hoe moet je jouw bedrijf voorbereiden op de disruptieve innovaties van nu? Jan Kees de Jager (1969) heeft hier een duidelijke visie op en is in staat uit te leggen welke trends je moet omarmen en hoe je deze moet omarmen. Hij houdt zich dagelijks bezig met de kansen die opkomen op het gebied van AI, IoT, Robotics, mobile en meer. Hij ziet in verschillende industrieën nieuwe toepassingen door deze technologieën. Werk verandert, bijvoorbeeld in de “Finance Function of the Future”, die compleet anders zal zijn dan nu.

Als student had De Jager al een diepgaande interesse in technologie en innovatie. Samen met een studievriend richtte hij Spectra Vision (later ISM eCompany) op, dat destijds een van de eerste goed werkende touchscreen apparaten maakte die in een winkel gebruikt konden worden om informatie over boeken, parfum en meer op te zoeken. In navolging op Amazon maakte ze een van de eerste webshops van Nederland. Tegenwoordig is het bedrijf
wereldwijd actief in e-commerce en e-commerce software.

Na zijn tijd als student werd hij als ondernemer door Premier Balkenende gevraagd voor het Innovatieplatform, wat bestond uit CEO’s van corporates en politici. Onder leiding van Balkenende richtten zij zich op het innovatieklimaat van Nederland. In 2008 werd hij door Balkenende gevraagd om Staatssecretaris van Financiën te worden in Balkenende IV. Hij focuste zich hierbij op simplificatie van het belastingstelsel voor ondernemers en het stimuleren van innovatie. In kabinet Rutte I was hij nauw betrokken bij de schuldencrisis als minister van Financiën, en was hij een sleutelfiguur in de totstandkoming van het ‘lenteakkoord’ wat zorgde voor noodzakelijke hervormingen in Nederland en aansluitend de EU.

Na zijn tijd als politicus heeft hij zijn passie voor ondernemen weer opgepakt door verschillende kantoren te openen voor zijn e-commerce bedrijf in het buitenland. In 2014 werd hij CFO bij KPN, waar hij zichzelf neerzette als een CFO 2.0 met meer oog voor het navigeren van de business, in plaats van rapportages maken. Digitalisering van de finance
functie speelde hierbij een grote rol. In 2020 besloot hij, geroepen door zijn internationale ambities, terug te treden. Hij ging opnieuw ondernemen, maar deze keer bleef het niet bij het openen van een kantoor in het buitenland. Sinds 2020 is hij woonachtig en actief als investeerder en ondernemer in Dubai. Dit doet hij in de sector waar hij het meest van houdt; IT en e-commerce.