Spreker: Johan Derksen

Romantiek in voetbal bestaat niet meer

Johan Derksen
Prijs indicatie: Op aanvraag
Vrijblijvende offerte

Johan Derksen was tot 1 augustus 2013 hoofdredacteur van Voetbal International. Daarna blijft hij als columnist aan dit blad verbonden en als hoofdredacteur van de boekenuitgeverij van Voetbal International. Tevens blijft hij namens Voetbal International meewerken aan het tv-programma bij RTL 7 t/m 2018. Vanaf augustus 2018 is hij te zien in het tv-programma samen met Wilfred Genee en René van der Gijp bij Veronica Inside.

Hij werd op 31 januari 1949 geboren in Heteren en speelde betaald voetbal voor Go Ahead, Cambuur, Veendam, Haarlem en MVV. Als journalist begon hij bij de Noord-Ooster, via

Het Nieuwsblad van het Noorden belandde hij begin 1977 bij Voetbal International.

Derksen is een gevreesd columnist, een opiniebepaler en een flamboyante televisiepersoonlijkheid. Hij werd gekozen tot Hoofdredacteur van het Jaar en Sigarenroker van het Jaar. Hij functioneert intussen vanaf 1966 in de wereld van het klatergoud, het profvoetbal. In het voetbalwereldje is hij een van de weinigen die nog zijn mening durft te geven, waardoor hij als een kleurrijke querulant te boek staat. Je houdt van hem of je haat hem, een tussenweg bestaat er niet.

Een confrontatie met Derksen is wel een garantie voor een boeiende discussie. Als tegengif voor de dagelijkse dosis voetbal, gebruikt hij americana en blues.

Derksen reist ieder jaar naar Amerika om zich te verdiepen in zijn passie en presenteert al jaren muziekprogramma’s op de radio.

Thema:

- Romantiek in voetbal bestaat niet meer

Ook andere sprekers over: