Spreker: Joost Wouters

Vitale ecosystemen binnen organisatie

Joost Wouters
Prijs indicatie: Op aanvraag
Vrijblijvende offerte

Joost Wouters is change maker, auteur en een bevlogen spreker. Hij is er op uit om nieuwe business modellen te implementeren die in harmonie werken met de omgeving.

Hij laat zich daarbij graag leiden door de ideeën van Ricardo Semler, Frederic Laloux en Gunter Pauli. Met deze laatste werkt hij nauw samen om aan de hand van het Blue Economy concept bestaande economische opvattingen en overtuigingen te weerleggen en te vervangen door een nieuwe systemische manier van denken die leidt tot vitale ecosystemen, zowel binnen als buiten organisaties.

Joost start zijn professionele carrière in sales en marketing bij Procter & Gamble en in het directieteam van PepsiCo. Na jaren als zelfstandig consultant te hebben gewerkt met vele multinationals vertrekt hij met zijn vrouw en hun twee kinderen naar de USA waar ze een jaar rondreizen in een motorhome. Daarna verhuizen ze naar Spanje, waar hij een huis en trainingslocatie bouwt aan het strand van de Middellandse Zee. Hier nodigt hij teams uit voor leadership retreats en strategische sessies, waarbij hij hen helpt met het realiseren van hun strategische plannen en het bouwen van toekomstbestendige organisaties.

Sinds begin 2017 woont Joost met zijn gezin weer in Nederland en zet zich actief in om een tastbare bijdrage te leveren aan een toekomstbestendige wereld en om nieuwe inspirerende verhalen te delen met zijn toehoorders.

Joost’s kracht tijdens zijn presentaties zit enerzijds in het wakker schudden van het publiek omtrent de noodzaak tot een omslag naar vitale ecosystemen, om vervolgens aan de hand van inspirerende voorbeelden en handvatten te laten zien dat deze transitie ook daadwerkelijk mogelijk is.

Thema’s:
Waarom de meeste mensen niet bezorgd zijn over de toekomst van hun kinderen
Power to the BOTOCS (Bottom of the Org Charts)!
Werkt jullie organisatie een beetje als een vitaal ecosysteem?
Waarom het ‘middenmanagement’ alle groei en ontwikkeling tegenhoudt (hierarchy & power play in organisaties)
Joost mag het weten! (vraag Joost een uur lang de kleren van het lijf over alles wat je wilt weten omtrent vitale ecosystemen)
One Life! Integreer je leven in je business (& vice versa)