Spreker: Jos van Erp

Small is beautiful, big is powerful, in between is succesful!

Jos van Erp
Prijs indicatie: Op aanvraag
Vrijblijvende offerte

De wereld verandert voortdurend en steeds sneller. De versnelling die momenteel gemerkt wordt vanuit ICT toepassingen verandert niet alleen ons dagelijks leven. De wereld verandert voortdurend en steeds sneller. De versnelling die momenteel gemerkt wordt vanuit ICT toepassingen verandert niet alleen ons dagelijks leven. Zij heeft ook grote impact op bedrijven. Wie had er twintig jaar geleden een Smart Phone? Wie liep er tien jaar geleden met een iPad rond?

De ICT revolutie wordt ook wel de vierde industriële revolutie genoemd. Alle zaken worden aan elkaar gekoppeld, the internet of things. De veranderingen beperken zich niet tot social media en consumenten als eindgebruikers. Zowel grote bedrijven als het MKB krijgen daar steeds meer mee te maken.

En de medewerkers moeten daarin mee kunnen gaan. Dit heeft gevolgen voor de wijze waarop werkgevers en werknemers moeten omgaan met persoonlijke ontwikkeling. Dat is geen bedreiging, maar een kans. Een leven lang leren is niet langer een loze kreet, maar een must.

Tijdens de presentatie die TeeuwenGroep u biedt, wordt u wegwijs gemaakt in datgene wat er nu precies verandert. Merkt u het al? En waaraan merkt u het? Als de vierde industriële revolutie nog niet bij u is doorgedrongen, zal dat op korte termijn wel gebeuren. Kortom, snelle veranderingen zijn onvermijdelijk.

Samen met Jos van Erp, een ervaren trainer op het gebied van ‘leren en ontwikkelen in een veranderende omgeving’ verkent u de veranderingen die uw organisatie ervaart. U gaat ze concreet benoemen en met de deelnemers samen bespreken we hoe u er kansen van kunt maken. Kansen voor nieuwe business misschien wel?

U krijgt de instrumenten aangereikt waarmee u uw medewerkers vertrouwd kunt maken met een leven lang leren. Medewerkers die in staat zijn zelf te definiëren hoe ze duurzaam inzetbaar kunnen zijn en blijven, helpen uw bedrijf vooruit. Dat hoeft lang niet altijd een kwestie te zijn van hoge kosten. Het is veel meer een mentaliteitsverandering. Voor hen, maar wellicht ook voor u!

De wereld verandert. Zorg dat u aan het stuur zit!

Jos van Erp studeerde Economische Geografie aan de Radboud Universiteit te Nijmegen.
In 1992 begon hij bij de Stork Screens International Group. In 1997 is hij door de Raad van Bestuur gevraagd een werkmaatschappij op te zetten gericht op het opleiden en detacheren van hoger geschoolde technici. Deze onderneming, HiTecs BV, heeft vele technische bedrijven binnen en buiten Stork geadviseerd en ondersteund bij het vergroten van de flexibiliteit van de organisatie en de employability van hun medewerkers. Het accent lag daarbij op machinebouw, industriële dienstverlening en luchtvaartindustrie.

In 2008 is Jos van Erp in dienst getreden bij ondernemersorganisatie FME-CWM. Hij is onder meer actief op de agenda’s Human Capital, Hoger beroepsonderwijs, internationalisering en het uitbouwen van de positionering van de hightech manufacturing industrie. Jos van Erp is sinds 1992 meerdere malen per jaar actief als gastdocent groepsdynamica en business development op de Ecole de Gestion et de Commerce in Lille (mastersopleiding) en in het Erasmusprogramma van Hogeschool KATHO (bachelors) in Kortrijk. Sinds 2005 is hij nauw betrokken bij de ontwikkeling van de mastersopleiding Management of Learning van de Universiteit van Maastricht. Daarnaast is hij onder meer voorzitter van de Commissie Arbeidsmarkt & Opleidingen van brancheorganisatie DGTA (Dutch Gasturbine Association). Jos van Erp heeft meerdere publicaties op zijn naam staan met betrekking tot didactiek, kennisborging en leren en ontwikkelen in een technische omgeving.

Kernwoorden die de loopbaan van Jos van Erp kenmerken: kennismanagement, persoonlijke ontwikkeling, opleiden en onderwijs, employability, commercie, business development, bestuur en politieke besluitvorming

Jos van Erp is een bezield spreker en dagvoorzitter. Liever nog houdt hij interactieve ontmoetingen met groepen mensen om samen meer te leren door delen. Ook in de rollen van gespreksleider en dagvoorzitter brengt hij mensen bij elkaar.

Thema’s: 

- Alles wordt anders
- Hoe ga ik daarmee om?
- Wanneer vorm je samen écht een team?
- Het ontwikkelen, binden én boeien van mensen
- Kennisoverdracht op de werkvloer
- Leiders voor een nieuwe wereld
- Het nieuwe werken.