José Boschman

Waardengedreven leiderschap

José Boschman als spreker boeken.

José Boschman geeft leiding aan verandering vanuit haar moreel kompas. Haar passie voor leren en ontwikkelen en haar geloof in waardengedreven leiderschap en krachtige (multiculturele) scholen zorgen voor een boeiende presentatie met aansprekende praktijkvoorbeelden.  

Wie is José Boschman?

Vanuit de drijfveren ‘zien en gezien worden’ heeft José Boschman een multiculturele school, die aan de afgrond stond, weten te veranderen in een levensvatbare waardengedreven gemeenschap, die anderen inspireert. In deze wankelende VO-school, aan de rand van het Utrechtse Overvecht, trof zij als zevende rector in zes jaar tijd haar ultieme uitdaging. Haar verhaal over deze schoolontwikkeling neemt je mee op weg ‘van repressie naar respect en tolerantie; van reageren uit macht naar acteren vanuit gezag’. De enige brede scholengemeenschap in de stad Utrecht werd, naast de twee categorale gymnasia, de populairste school van Utrecht. En …. is dat nog steeds. PR-campagnes waren daar niet voor nodig, het kompas van de school straalde van binnen naar buiten uit.

Waardengedreven leiderschap ziet José als anker voor de ontwikkeling van individuen, groepen en organisaties. Vanuit diverse opleidingen en haar brede ervaring als docent, HR-professional, sectordirecteur, rector, bestuurder en zelfstandige kan zij met aansprekende praktijkvoorbeelden illustreren waartoe waardengedreven leiderschap kan leiden en wat het vergt.

Zij creëerde een team door confronterende ontmoetingen te organiseren tussen de medewerkers onderling. Door hen uit te nodigen elkaars drijfveren te leren kennen, maar juist ook elkaars vooroordelen, angsten en onmacht te erkennen. Er ontstond ruimte voor kwetsbaarheid en behoefte aan samenwerking, gezamenlijke verantwoordelijkheid en eigenaarschap.

Tijdens haar rectoraat heeft de school vanuit een diepgewortelde waardencultuur een stevige onderwijskwaliteit gerealiseerd. Door integraal leiderschap is de school ook weer financieel gezond geworden en is een fantastisch nieuw schoolgebouw gerealiseerd. Ontwikkelingen die met een grote betrokkenheid en eigenaarschap van het gehele team, de ouders, leerlingen en schoolpartners tot stand zijn gekomen. De opdracht die José zich had gesteld was volbracht.

Tijd voor een nieuwe uitdaging: een PO-stichting met scholen in Utrecht Overvecht en Tuindorp Oost. In het PO (primair onderwijs) begint immers het pad waarover kinderen lopen naar een kansrijke en waardenvolle toekomst. Hoe kun je in de rol van bestuurder betekenisvol zijn voor deze jonge kinderen, voor de schoolteams en hun directeuren? Hoe jonger kinderen zich ‘gezien voelen en leren de ander te zien’, des te meer wordt hun eigenwaarde en zelfvertrouwen gevoed. Van daar uit kunnen zij zich verbinden met de omgeving, zelfstandig keuzes maken, verantwoordelijkheid nemen en uiteindelijk positief aan de wereld bijdragen.

Momenteel ondersteunt José onder andere (onderwijs)organisaties op hun weg naar kansrijke gemeenschappen. Haar passie voor leren en ontwikkelen en haar geloof in waardengedreven leiderschap en krachtige (multiculturele) scholen blijven onverminderd sterk.

Hierbij de link naar de video.

Thema’s:

- Waardengedreven leiderschap
- Leidinggeven aan multiculturele teams
- Leren en ontwikkelen

 

Spraakmakende unieke creaties

Zoek jij een uniek en spraakmakend sprekers concept voor jouw evenement?
Laat je inspireren!  Unieke creaties voor event sprekers.

Jouw maatwerk Event?

Wij adviseren graag!

Bel Ons: +31 162 455 610
Onze UNIEKE CREATIES zijn te boeken met diverse sprekers en moderators. 

Neem contact op voor DESKUNDIG ADVIES. Zo kunnen wij samen jouw event OP MAAT samenstellen. 

Geheel naar de UNIEKE WENSEN voor jouw organisatie!
Vrijblijvend advies
Correspondentieadres:
Tijmhof 25
4907 BC Oosterhout NB
T +31 162 455 610
E info@teeuwengroep.nl
Meld je aan voor de nieuwsbrief
menu-circlecross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram