Spreker: Josette Dijkhuizen

De kracht van je onderneming zit in jezelf

Josette Dijkhuizen
Prijs indicatie: Op aanvraag
Vrijblijvende offerte

Prof. dr. Josette Dijkhuizen heeft een Master in Marketing, in Management & Organisatiewetenschappen en een afgeronde opleiding tot coach. Zij werkte 10 jaar binnen diverse internationale bedrijven in verkoop- en marketingfuncties. In 2005 verliet ze haar loondienstverband om een eigen bedrijf te starten. Sindsdien werkt ze als ondernemer(schap)adviseur en mentor voor ondernemers en ondernemende organisaties.

De drang naar kennis over ondernemerschap is groot en Josette begon met haar promotieonderzoek in 2010 aan Tilburg University op het onderwerp succes en geluk van ondernemers. Haar passie voor ondernemerschap, gecombineerd met haar ervaring en kennis, is terug te vinden in haar vijf boeken: Startershandboek, Startershandboek voor Inburgeraars, Een andere kijk op trainen en coachen, Het ondernemersgen en Vallen, opstaan en weer doorgaan.

Josette was benoemd tot Vrouwenvertegenwoordiger in de Nederlandse Delegatie naar de Verenigde Naties 2013. Op 14 oktober van dat jaar sprak ze de Algemene Vergadering in New York toe op het onderwerp vrouwelijk ondernemerschap. Als sociaal ondernemer is Josette Krachtbedrijf gestart waarin mannen en vrouwen die hebben vastgezeten in (oorlogs-, huiselijk- of seksueel) geweld worden begeleid bij het opstarten van een eigen bedrijf. Ze ontving de Joke Smit Aanmoedigingsprijs voor dit project. Bovendien ontving ze de Vriendschapspenning van de Stad Eindhoven, de Zilveren Tulp en de FRITS Award en staan diverse nominaties voor haar boeken en ondernemerschapsprojecten op haar naam.

Over diverse aspecten van ondernemerschap geeft Josette presentaties en workshops voor financiële instanties, ondernemerspleinen en –netwerken, onderwijsinstellingen en diverse andere organisaties. Josette spreekt over ondernemerschap vanuit zowel haar wetenschappelijke kennis als haar praktijkervaring.

Thema’s:

- Krachtbedrijf
- Het ondernemersgen
- Vallen, opstaan en doorgaan
- Stimuleer een ondernemende houding bij uw medewerkers
- Ontwikkelingen in vrouwelijk ondernemerschap
- Personal branding voor zzp’ers