Jurryt van de Vooren

Sporthistoricus

Jurryt van de Vooren als spreker boeken.

Wie is Jurryt van de Vooren?

Sporthistoricus Jurryt van de Vooren (1969) is specialist in sporterfgoed. Al meer dan 25 jaar zoekt hij in archieven en bij mensen thuis naar nog onbekend materiaal uit de sportgeschiedenis. Hij heeft in die tijd onder meer gewerkt voor het Olympisch Stadion, NOC*NSF, het Stadsarchief Amsterdam, Museum Rotterdam, de portaalsite Europeana met gedigitaliseerde collecties van Europese culturele en wetenschappelijke instellingen, het ANP, Trouw, Andere Tijden Sport, de Universiteit van Amsterdam en de Thomas More Hogeschool in Mechelen, Belgiƫ. Sinds 2005 is hij inhoudelijk verantwoordelijk voor de Nationale Sportherdenking bij het Olympisch Stadion.

Zijn grootste onderzoek is de zoektocht naar de namen van de duizenden omgekomen voetballers in de Tweede Wereldoorlog, gebaseerd op het KNVB-monument in Zeist. In 2019 was hij initiatiefnemer van de Dag van de Elfstedentocht, samen met Friese erfgoedinstellingen, die jaarlijks wordt gehouden op 15 januari, de verjaardag van de Koninklijke Vereniging De Friesche Elf Steden. Jurryt is eigenaar van de websites Sportgeschiedenis.nl en Voetbalmonument.nl.

Sinds 1996 heeft hij circa 25 boeken gepubliceerd over sportgeschiedenis, zoals De Bosatlas van het Nederlandse voetbal (2017), Door Wilskracht Zegevieren, sport in de Tweede Wereldoorlog (2020) en de serie Eeuwen in beweging over de geschiedenis van de Amsterdamse sport (sinds 2016 over atletiek, hockey, schaatsen, basketbal en voetbal). Jurryt is al meer dan 25 jaar de enige Amsterdammer, die is afgestudeerd op de geschiedenis van Feyenoord.

Jurryt is een bevlogen verteller die sport in een breed maatschappelijk kader weet te plaatsen. Mede aan de hand van mooie nostalgische beelden laat hij mensen genieten van prachtige verhalen uit onze sporthistorie.

Video met Jurryt van de Vooren

Spraakmakende unieke creaties

Zoek jij een uniek en spraakmakend sprekers concept voor jouw evenement?
Laat je inspireren!  Unieke creaties voor event sprekers.

Jouw maatwerk Event?

Wij adviseren graag!

Bel Ons: +31 162 455 610
Onze UNIEKE CREATIES zijn te boeken met diverse sprekers en moderators. 

Neem contact op voor DESKUNDIG ADVIES. Zo kunnen wij samen jouw event OP MAAT samenstellen. 

Geheel naar de UNIEKE WENSEN voor jouw organisatie!
Vrijblijvend advies
Correspondentieadres:
Tijmhof 25
4907 BC Oosterhout NB
T +31 162 455 610
E info@teeuwengroep.nl
Meld je aan voor de nieuwsbrief
menu-circlecross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram