Spreker: Kizzy

Presentatrice, Zangeres, Dichteres

Kizzy
Prijs indicatie: Op aanvraag
Vrijblijvende offerte

Kizzy is zangeres, songwriter, actrice, presentatrice, dichteres en docent aan de RTL Telekids Musicalschool.
Haar vader is van Suriname en haar moeder is van St. Eustatius. Ze werd in Nederland geboren en groeide op in op Curaçao.

Na het succes van het album Lamu Lamu, haar kinderprogramma's en nadat ze Curaçao vertegenwoordigde in de finale van the Caribbean Song Festival en ze in de prijzen viel, verhuisde ze naar Amerika. Kizzy studeerde Musical Theater Dans aan the Boston Conservatory, Acteren op Emerson College en studeerde af in Vocal Performance aan het conservatorium Berklee College of Music in Boston.

In de Verenigde Staten trad ze op voor o.a. president Bill Clinton en David Bowie. Ook trad ze op met Gospel zangeres Kim Burrell, presenteerde ze tv-programma's op verscheidene Amerikaanse tv-zenders en was ze te zien als presentatrice van LIVE evenementen, zoals o.a. het Miss Boston evenement. Na elf jaar Amerika woont ze in Nederland.

Als spreker en dichteres ontving ze lovende kritieke voor haar presentaties op verschillende LIVE evenementen, en als presentatrice en zangeres is ze een graag geziene gast op evenementen en festivals.
Onlangs werd Kizzy uitgenodigd om een van haar muzikale rijmende column 'Supervrouwen' voor te dragen en te zingen voor koningin Máxima tijdens de Joke Smit prijsuitreiking.
Haar gedicht 'Cel voor Cel' voor kankerbestrijding werd o.a. op het benefiet voor Alpe d'Huzes en North Sea Round Town met veel lof ontvangen.

Kizzy is tevens de tv-presentatrice van kinderprogramma's en de initiatiefneemster van het ‘Schiedam Steunt St. Maarten’ evenement van Schie TV.
Bij haar presentaties is haar feestelijk interactie met haar publiek in combinatie met zang en gedichten uniek. Hooggewaardeerde presentaties van haar zijn: "Een nieuwe realiteit met vrouwen aan de macht" en Home-Sick? waarin ze inspeelt op hoe andere culturen tegen de zorg in Nederland aankijken en vooral hoe we het samen beter kunnen doen.

Haar energieke muziek optredens bevatten uiteenlopende genres als pop, rock, tropical music, jazzy tunes en dance. Van akoestische optredens, performances met DJ, tot full-band shows op festivals met o.a. haar eigen nummers en haar swingende dichtkunst: “Kizzy is having a party, and YOU are invited!”

Thema's:

- Vrouwenrechten
- Vrouwen op de werkvloer

Videos: