Spreker: Klaas van Egmond

Een vorm van beschaving

Klaas van Egmond
Prijs indicatie: Op aanvraag
Vrijblijvende offerte

Prof ir N.D. (Klaas) van Egmond heeft in Wageningen levensmiddelentechnologie gestudeerd. In 1972 is hij begonnen als milieuonderzoeker op het gebied van luchtverontreiniging en heeft gepubliceerd op het gebied van monitoring en modellering van luchtkwaliteit van lokale tot Europese schaal. Vanaf 1988 was als directeur Milieu verantwoordelijk voor het RIVM-mileuonderzoek als geheel. Van 2004 tot 2008 was hij directeur van het Milieu- en Natuurplanbureau (MNP), dat het kabinet op het gebied van milieu-, natuur- en duurzaamheidvraagstukken adviseerde.

Klaas van Egmond is emeritus faculteitshoogleraar Geowetenschappen aan de Universiteit van Utrecht. Hij is tevens adviseur van de Triodos bank. Hij is bestuurslid van het NatuurCollege. Hij is tevens oprichter en lid van het Sustainable Finance Lab, een denktank die nadenkt over een nieuw financieel systeem. Eind 2011 heeft de Vereniging van Milieuprofessionals, de VVM, hem de Rachel Carson Oeuvreprijs toegekend.

Na zich decennia lang te hebben verdiept in de technische kanten van de milieu- en duurzaamheidsproblematiek houdt Klaas van Egmond zich in toenemende mate bezig met de culturele kanten van het vraagstuk. Enkele jaren geleden publiceerde hij het boek ‘Een Vorm van Beschaving’. Recent verscheen van hem het boek Homo Universalis, een moreel kompas voor een nieuwe Europese Renaissance.

Thema:

- Een vorm van beschaving