Klaas van Egmond

Een vorm van beschaving

Klaas van Egmond als spreker boeken.

Te boeken als

Wie is Klaas van Egmond?

Prof ir N.D. (Klaas) van Egmond heeft in Wageningen levensmiddelentechnologie gestudeerd. In 1972 is hij begonnen als milieuonderzoeker op het gebied van luchtverontreiniging en heeft gepubliceerd op het gebied van monitoring en modellering van luchtkwaliteit van lokale tot Europese schaal. Vanaf 1988 was als directeur Milieu verantwoordelijk voor het RIVM-mileuonderzoek als geheel. Van 2004 tot 2008 was hij directeur van het Milieu- en Natuurplanbureau (MNP), dat het kabinet op het gebied van milieu-, natuur- en duurzaamheidvraagstukken adviseerde.

Klaas van Egmond is emeritus faculteitshoogleraar Geowetenschappen aan de Universiteit van Utrecht. Hij is tevens adviseur van de Triodos bank. Hij is bestuurslid van het NatuurCollege. Hij is tevens oprichter en lid van het Sustainable Finance Lab, een denktank die nadenkt over een nieuw financieel systeem. Eind 2011 heeft de Vereniging van Milieuprofessionals, de VVM, hem de Rachel Carson Oeuvreprijs toegekend.

Na zich decennia lang te hebben verdiept in de technische kanten van de milieu- en duurzaamheidsproblematiek houdt Klaas van Egmond zich in toenemende mate bezig met de culturele kanten van het vraagstuk. Enkele jaren geleden publiceerde hij het boek ‘Een Vorm van Beschaving’. Recent verscheen van hem het boek Homo Universalis, een moreel kompas voor een nieuwe Europese Renaissance.

Thema:

- Een vorm van beschaving

Spraakmakende unieke creaties

Zoek jij een uniek en spraakmakend sprekers concept voor jouw evenement?
Laat je inspireren!  Unieke creaties voor event sprekers.

Jouw maatwerk Event?

Wij adviseren graag!

Bel Ons: +31 162 455 610
Onze UNIEKE CREATIES zijn te boeken met diverse sprekers en moderators. 

Neem contact op voor DESKUNDIG ADVIES. Zo kunnen wij samen jouw event OP MAAT samenstellen. 

Geheel naar de UNIEKE WENSEN voor jouw organisatie!
Vrijblijvend advies
Correspondentieadres:
Tijmhof 25
4907 BC Oosterhout NB
T +31 162 455 610
E info@teeuwengroep.nl
Meld je aan voor de nieuwsbrief
menu-circlecross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram