Koert van Mensvoort

Next Nature: hoe technologie een natuur op zichzelf wordt

Koert van Mensvoort als spreker boeken.

Dr. Koert van Mensvoort is als filosoof en kunstenaar het meest bekend vanwege zijn Next Nature visie, die draait om het idee dat onze technologische omgeving zo complex, alomtegenwoordig, intiem en autonoom wordt dat we deze als een natuur op zich zelf gaan ervaren. Het is zijn doel om onze co-evolutionaire relatie met technologie beter te begrijpen en een pad naar de toekomst uitstippelen dat zowel bevredigend is voor de mensheid als voor onze planeet als geheel.

Wie is Koert van Mensvoort?

Van Mensvoort geeft zijn visie vorm in allerlei media. Enkele van zijn projecten zijn de NANO Supermarket (een rondreizende omgebouwde SRV-wagen vol producten die in de komende 10 jaar op de markt kunnen komen), het Kweekvlees Kookboek (dat het vlees van de toekomst verkent), de Fake For Real Memory Game (over de spanning tussen realiteit en simulatie), de Datafontein (een via het internet met wisselkoersen verbonden water fontein), en het Rayfish Footwear project (over een fictief bedrijf dat gepersonaliseerde schoenen maakt van genetisch gemodificeerd roggeleer).

Ook geeft Van Mensvoort een boeiende presentatie over de digitalisering in de zorg; aan de hand van een aantal healthcare gerelateerde producten uit de NANO Supermarket wordt de innovatie in de zorgverlening glashelder toegelicht.

Van Mensvoort geeft wereldwijd inspirerende visuele lezingen – van São Paulo tot Los Angeles, Van Bangkok tot Hong Kong – en is een veel geziene gast in diverse media variërend van het NOS Journaal tot RTL Koffietijd, van VPRO Tegenlicht tot Klokhuis TV. Tevens is hij oprichter en directeur van het Next Nature Network in Amsterdam en parttime verbonden aan de Technische Universiteit Eindhoven.

De lezingen van Van Mensvoort zijn een belevenis die je beeld van natuur opfrissen en je kijk op technologie resetten.

Thema’s:

- Next Nature: Hoe technologie een natuur op zichzelf wordt
- Digitalisering in de zorg
- NANO-Technologie en de mogelijke impact ons alledaagse leven
- Voedseltechnologie, in het bijzonder de potentie van Kweekvlees
- Geld als medium: Virtuele munteenheden en ECO currency

 

Video met Koert van Mensvoort

Spraakmakende unieke creaties

Zoek jij een uniek en spraakmakend sprekers concept voor jouw evenement?
Laat je inspireren!  Unieke creaties voor event sprekers.

Jouw maatwerk Event?

Wij adviseren graag!

Bel Ons: +31 162 455 610
Onze UNIEKE CREATIES zijn te boeken met diverse sprekers en moderators. 

Neem contact op voor DESKUNDIG ADVIES. Zo kunnen wij samen jouw event OP MAAT samenstellen. 

Geheel naar de UNIEKE WENSEN voor jouw organisatie!
Vrijblijvend advies
Correspondentieadres:
Tijmhof 25
4907 BC Oosterhout NB
T +31 162 455 610
E info@teeuwengroep.nl
Meld je aan voor de nieuwsbrief
menu-circlecross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram