Spreker: Lex Hoefsloot

Lex Hoefsloot
Prijs indicatie: Op aanvraag
Vrijblijvende offerte

Lex Hoefsloot (1990) studeert Automotive Technology aan de Technische Universiteit Eindhoven en is nu een van de initiatiefnemer van Atlas, een bedrijf dat de ambitie heeft zonneauto’s in grote oplage te gaan produceren. Naast Solar Team Eindhoven heeft Lex aan de wieg gestaan van Blue Jay, een studententeams dat drones ontwikkelt dat binnenshuis hun weg kunnen vinden.

Het Solar team maakte Stella: ’s werelds eerste gezinsauto op zonne-energie. Met Stella werd hij samen met Roy Cobbenhagen wereldkampioen tijdens de World Solar Challenge in Australie in 2013 en wonnen ze meerdere internationale prijzen. Een van die prijzen is de Crunchie: de ‘Oscar voor technologie’, hier werden Apple, SpaceX, ESA en The Blockchain door de Eindhovenaren verslagen.

In mei 2017 werden de eerste twee zonneauto’s verkocht.

Lex stond al vaak op het podium, onder andere bij TedX Brainport en samen met André Kuipers bij TedX Binnenhof. In zijn presentatie neemt hij het publiek mee langs de nieuwste technieken en de impact op ons dagelijks leven. Hij laat de grotere lijnen zien achter de verhalen over autonome auto’s, elektrische auto’s en deelauto concepten, waardoor het publiek een beter beeld krijgt van welke verandering zich op dit moment voltrekken, hoe technologieën samenwerken en welke impact dit heeft op de samenleving.

Daarnaast neemt hij het publiek mee door hun onwaarschijnlijke realisatie van zijn jongensdroom: het creëren van Stella en daarmee wereldkampioen worden.

Ook andere sprekers over: