Spreker: Maaike de Reuver

Voedselveranderaar / ondernemer op het gebied van innovaties en start-ups in de food en hospitality branche

Maaike de Reuver
Prijs indicatie: Op aanvraag
Vrijblijvende offerte

Maaike de Reuver (1988) is expert op het gebied van innovaties en start-ups in de foodservice.
In 2011 richtte zij WE CANTEEN op, een cateringconcept dat de traditionele bedrijfscatering op zijn kop zet. WE CANTEEN tovert traditionele bedrijfsrestaurants om tot food courts waarbij het aanbod wordt verzorgd in samenwerking met lokale ondernemers. Tot op de dag van vandaag is het een van de meest gewilde cateringconcepten van Nederland. Inmiddels zijn er ruim 400 lokale ondernemers bij het bedrijf aangesloten. Onder andere in de bedrijfspanden van TomTom, op de Universiteit en de Hogeschool van Amsterdam en op het WTC Amsterdam genieten dagelijks meer dan 10.000 gasten van het lokale aanbod van WE CANTEEN. Het bedrijf won diverse innovatieprijzen, waar onder de Misset Catering Award voor het meest innovatieve cateringconcept van Nederland.

In 2014 ging WE CANTEEN samen met facilitaire partij D&B The Facility Group. Maaike bleef aan als founder, tot ze in 2016 besloot om het bedrijf te verkopen en weer opnieuw te gaan ondernemen. Tegenwoordig is ze werkzaam als eindredacteur bij Food Inspiration, een inspiratie-platform voor de food en hospitality professional. Het is haar doel om, samen met haar team, mensen die werkzaam zijn in de Nederlandse horeca dagelijks te inspireren met bijzondere verhalen, voorbeelden en video's.
Maaike werd uitgeroepen tot een van de 25 meest veelbelovende ondernemers onder de 25 jaar (Sprout, 2012), tot de nummer 3 in de top 20 van meest invloedrijke personen in de Nederlandse catering (Misset Horeca, 2015) en tot 'Women to Watch' (The Next Women, 2016).

Thema's:

- Voedselinnovaties
- Nieuwe business modellen in food
- Foodtrends
- Start-ups