Spreker: Maarten Ducrot

Leiderschap en talentontwikkeling

Maarten Ducrot
Prijs indicatie: Op aanvraag
Vrijblijvende offerte

Voormalig profwielrenner Maarten Ducrot is sinds 1992 actief als zelfstandig organisatieadviseur. Maar omdat inmiddels de ene helft van Nederland de andere helft adviseert scheppen mijn opdrachtgevers en ik er veel plezier in om meteen in de praktijk nieuwe dingen te laten gebeuren met de mensen zelf. De vraag is altijd: hoe zorg je ervoor dat het gaat om succesvol gedrag (dat je kunt zien gebeuren) in plaats van alleen resultaat (nummer 1 worden, winnen); hoe boor je het talent aan binnen een professionele omgeving op een manier dat prestaties, verandering en ontwikkeling van binnenuit komt?

Daarnaast is Maarten commentator bij de NOS voor onder meer de Tour de France. Hij studeerde Psychologie van de Organisatie aan de RU van Utrecht, waar hij zich heeft verdiept in de sportpsychologie. Juist vanwege een loopbaan als beroepswielrenner met grote hoogtepunten, zoals de WK ploegentijdrit in 1982 en een etappewinst in de Tour de France, vergrootte zijn belangstelling voor het effectief functioneren van mensen in organisatie- en teamverband. Maarten heeft zich gespecialiseerd in leiderschap en talentontwikkeling.

In zijn presentatie “Van binnenuit presteren” is het de bedoeling mensen zodanig te raken dat veranderingen in hun organisaties prestaties zijn die ze zelf willen leveren in plaats van taken die ze moeten vervullen. "Moetisme", iets doen omdat je het moet en niet omdat je ervoor hebt gekozen, is fnuikend voor elke prestatie. Contact maken, samen succesvolle dingen doen voor de organisatie is het uitgangspunt. Op een interactieve manier met anekdotes van eigen sportervaringen als metafoor voor wat de mensen meemaken, weet Maarten deze boodschap over te brengen op zijn publiek en wijst hij u de weg in de verandering van taken uitvoeren naar prestaties leveren!

Thema's:          

- Leiderschap en talentontwikkeling
- Workshop leider en Dagvoorzitter