Maarten van der Weijden

Maakbaarheid van succes

Maarten van der Weijden als spreker boeken.

Onderwerpen
Te boeken als

Wie is Maarten van der Weijden?

Maarten van der Weijden was in zijn juniorentijd een talentvolle zwemmer. Echter een ziekte gooide roet in het eten. Enkele maanden nadat Maarten een succesvol WK beleefde constateerden de artsen in 2001 dat hij leed aan acute lymfatische leukemie. In het ziekenhuis werd vastgesteld dat de kans op herstel zeer twijfelachtig was. Door deze berichten had Maarten van der Weijden topsport uit zijn hoofd gezet. Hij hield zich voor nooit meer op professioneel niveau te sporten. Na de behandeling en tijdens het herstel heeft Maarten het zwemmen weer opgepakt, met de reden de revalidatie te bespoedigen. Al snel werd hij zo fanatiek dat de revalidatie werd omgezet in serieuze training. Nog geen drie jaar na de constatering dat Maarten aan leukemie leed zwom hij weer zijn eerste professionele wedstrijden.

De resultaten na 2003 laten zien dat Maarten succesvol is teruggekeerd aan de internationale zwemtop. In 2004 zwom hij in recordtijd het IJsselmeer over en haalde daarmee 50.000 euro op voor KWF Kankerbestrijding, waar hij zich nog altijd voor inzet. Na goede prestaties op NK’s, EK’s en WK’s kwalificeerde Maarten van der Weijden zich voor de Olympische Spelen in Peking. Tijdens het WK behaalde hij een gouden medaille op de 25 km open water zwemmen. Vervolgens zette Maarten van der Weijden alles opzij om zich te richten op de Olympische Spelen in 2008. Om zich optimaal voor te bereiden heeft hij acht maanden lang in een zuurstoftent geslapen. Al het harde trainen en zijn doorzettingsvermogen werden beloond. Het resulteerde in een gouden medaille in Peking op de 10 km open water zwemmen. Een unieke prestatie. In december 2008 werd Maarten vervolgens gekozen tot ‘Sportman van het jaar’ waarna hij direct besloot zijn carrière als actieve zwemmer te beëindigen. In de afscheidsspeech zei hij: “nu ik heb kunnen laten zien wat er allemaal mogelijk is na kanker, is de cirkel rond”.

Maarten van der Weijden schreef in 2009 zijn autobiografie ‘Beter’ waarin hij eerlijk over zijn tegenslagen en de weg naar succes vertelt. Tot juli 2014 was hij financieel manager bij Unilever, waarvoor hij een half jaar in Indonesië heeft gewerkt. In 2019 maakte Maarten het onvoorstelbare waar: Hij voltooide succesvol zwemmend de friesche elfstedentocht. Momenteel is Maarten zelfstandig ondernemer waarbij zijn focus ligt op bedrijfsleven, gezondheidszorg en sport. Hij wil met name de verbinding leggen tussen deze 3 pijlers.

In presentaties spreekt hij gepassioneerd over zijn comeback, doorzettingsvermogen, ambitie, het omgaan met tegenslagen en zijn ervaringen in het bedrijfsleven.

Thema’s:

- Maakbaarheid van succes
- Bereiken van consistent en duurzaam succes

Video met Maarten van der Weijden

Spraakmakende unieke creaties

Zoek jij een uniek en spraakmakend sprekers concept voor jouw evenement?
Laat je inspireren!  Unieke creaties voor event sprekers.

Jouw maatwerk Event?

Wij adviseren graag!

Bel Ons: +31 162 455 610
Onze UNIEKE CREATIES zijn te boeken met diverse sprekers en moderators. 

Neem contact op voor DESKUNDIG ADVIES. Zo kunnen wij samen jouw event OP MAAT samenstellen. 

Geheel naar de UNIEKE WENSEN voor jouw organisatie!
Vrijblijvend advies
Correspondentieadres:
Tijmhof 25
4907 BC Oosterhout NB
T +31 162 455 610
E info@teeuwengroep.nl
Meld je aan voor de nieuwsbrief
menu-circlecross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram