Spreker: Maarten van Rossem

De rol van de supermachten in de wereld

Maarten van Rossem
Prijs indicatie: Op aanvraag
Vrijblijvende offerte

De bekende Nederlandse historicus én schrijver Professor dr. Maarten van Rossem verschijnt regelmatig op de televisie, waar hij zijn commentaar geeft op politieke en culturele zaken.

Maarten van Rossem was te zien in Van Rossem for President, waarin hij op campagne ging door de VS. Van zijn hand verschenen bij Nieuw Amsterdam: De wereld volgens Maarten van Rossem, Drie oorlogen, In Amerika, Waarom is de burger boos?, Kapitalisme zonder remmen, Wie zijn wij? en Nederland volgens Maarten van Rossem.

Hij was in 2012 jurylid bij het programma De Slimste Mens, waar hij steevast op dezelfde stoel zat. Hij vertelde in Het Parool dat hij daar prima op zijn plek zit. ‘Ik hoef weinig te doen. Ik zit op een stoel en als mij wat gevraagd wordt, geef ik commentaar. En als ik het niet weet, zeg ik niets.’ Hij zou zelf niet mee willen doen als deelnemer. ‘Ik ben er niet goed in. Ik ben ook jurylid geweest bij De grote geschiedenis quiz, waar sommige kandidaten afgingen als een gieter.’ Ook was hij hij te zien in het programma Hier zijn de Van Rossems. In deze serie wandelde Maarten met zijn broer Vincent en zus Sis door zes steden.

In zijn presentatie Een gelukkig land, met een slecht humeur neemt hij op een originele en relativerende manier de Nederlandse economie en politiek op de hak.

De podcasts met Maarten van Rossem en Tom Jessen zijn zeer populair. In maart 2021 mochten we de miljoenste luisteraar begroeten. Regelmatig komt deze podcast bij de top 5 van best beluisterde podcasts.

Ook organiseren wij webinars met Maarten van Rossem die een hoge waardering krijgen. Het webinar van 20 mei 2021 gaat over de rol van de Supermachten in de wereld. Het gaat over de toekomst van de wereldmachten de Verenigde Staten, de EU, China en Rusland. Aanmelden kan via deze link. Er is alle gelegenheid om vragen te stellen.

De combinatie van zijn vakinhoudelijke kennis en zijn bijzondere sprekerstalenten maken van Maarten van Rossem een geliefd spreker die er in slaagt om zijn publiek te verrassen en te laten lachen.

Thema’s:

- De rol van de supermachten in de wereld
- Waarom zijn we een gelukkig land, met een slecht humeur?
- Hoe het Westen zo welvarend kon worden
- Ondernemerslessen uit de Gouden Eeuw
- Typisch Nederland, van uitzonderlijk verleden naar uitzonderlijk heden