Spreker: Manon Ossevoort

Een meisje op een tractor

Manon Ossevoort
Prijs indicatie: Op aanvraag
Vrijblijvende offerte

De Reis
Juni 2005 begon Manon aan haar reis. Ze speelde op internationale theaterfestivals in West-Europa. In de Balkan landen speelde zij voor scholen en werd zij gevraagd bij projecten rond etnische problemen en jongeren met oorlogstrauma’s.

Daarna reisde Manon vanuit Egypte Afrika in, langs een reeks van projecten op zoek naar initiatieven die werkelijk een verschil maken voor de lokale bevolking.
De ontwapenende traagheid van de tractor maakte het mogelijk om intensief contact te hebben met de lokale bevolking op alle niveaus. 3,5 jaar lang leefde zij, al trekkend en kamperend in Afrika en gaf zij overal samen met lokale artiesten succesvolle voorstellingen. 

Eind 2008 kwam zij in Zuid-Afrika aan. Daar is zij gestart met de voorbereidingen voor de laatste etappe van haar reis, de tocht naar de geografische Zuidpool.

De intentie van Manon is dat het bereiken van het hart van de Zuidpool een heldhaftig verhaal wordt, dat de aandacht van de wereld trekt. Met deze aandacht wil ze mensen inspireren om hun eigen visie vorm te geven en werkelijkheid te maken. Zij wil een podium bieden aan mensen en projecten die dat doen.