Margot Ribberink

Margot Ribberink als spreker boeken.

Margot is de eerste weervrouw op de Nederlandse televisie. Zij presenteerde o.a. 20 jaar het weerbericht bij RTL4. 1 januari 2019 is zij na 28 jaar gestopt met de dagelijkse weerberichten om zich volledig toe te leggen op weer, klimaat en duurzaamheid.

Wie is Margot Ribberink?

Hoe ze ‘in het weer’ terecht kwam, beschouwt zij als een kwestie van geluk en mensen tegenkomen die in je geloven en je een kans willen geven. Eind jaren 80 werd in Wageningen het eerste commerciële weerbureau MeteoConsult op gericht door Harry Otten. Harry Otten nam Margot aan omdat hij zag dat ze media-geniek was. Margot presenteerde eerst op de radio en vanaf 1991 ook op TV. Eerst bij het programma EO-Tijdsein en daarna 20 jaar voor RTL4. Zij leerde het vak van John Bernard en werkte samen met Helga van Leur, Peter Timofeeff en Reinier van den Berg. Ook presenteerde zij voor omroep Max en voor diverse regionale omroepen zoals omroep Gelderland, omroep Brabant en omroep Zeeland.

We weten dat het klimaat verandert, we willen er ook iets aan doen. Maar hoe? In 2019 zijn er veel vragen en nog meer antwoorden. Op allerlei niveaus, in verschillende organisaties en in de maatschappij worstelen we hoe de energietransitie vorm moeten geven en hoe we ons moeten aanpassen aan het nieuwe klimaat. Tegelijkertijd verbruiken we nu al meer energie en grondstoffen dan de aarde ons kan bieden en zien we de kloof tussen arm en rijk steeds groter worden. Daar kunnen en moeten we iets aan doen! Door dit grote en abstracte probleem te ontrafelen en te kijken naar oplossingen zien we vanzelf ook kansen. Kansen om de wereld beter achter te laten voor onze kinderen en kleinkinderen. Margot stapt graag van het podium af om te luisteren. Door empathie, aanmoediging en een praktisch pad laat zij zien dat je ook zonder het inleveren van comfort, keuzes kunt maken die een bijdrage leveren aan een duurzame toekomst. En als je het slim aanpakt, levert het ook nog geld op! Kijken naar je eigen klimaatimpact op een oordeelvrije manier, maar ook samen met je bedrijf of organisatie. Hoe ga je om met weerstand? Hoe krijg je alle neuzen de zelfde kant uit? Brainstormen inspireert om samen duurzamer te worden!

Margot is motivator, inspirator en verbinder. Ze geeft lezingen en presentaties over weer, klimaat, duurzaamheid, gedrag en communicatie. Met kennis van zaken, belangstelling voor iedereen en met humor is zij dagvoorzitter en moderator tijdens congressen, symposia en andere evenementen.

Onderwerpen:

- Klimaatverandering, haalbaar en betaalbaar?

- De grootste bedreigingen en kansen voor Nederland

- Morgen begint nu. Klimaatvriendelijke keuzes, het nieuwe normaal

- Hoe betrek je alle mensen bij je duurzaamheidsplannen?

- Duurzaam en sociaal ondernemen, hoe doe je dat?

- Samen het verschil maken! Zorgen voor een klimaatbestendige, gezonde en groene samenleving.

- Duurzaam of circulair? Het is en-en en niet of!

- Energie, het zit gewoon in de lucht!

- (On)zekerheden van verwachtingen, of het nu gaat over het weer, je eigen leven of de economie

- Hoe weermannen en vrouwen over klimaatverandering praten…

- Tornado’s in de VS, ook in Nederland?

Spraakmakende unieke creaties

Zoek jij een uniek en spraakmakend sprekers concept voor jouw evenement?
Laat je inspireren!  Unieke creaties voor event sprekers.

Jouw maatwerk Event?

Wij adviseren graag!

Bel Ons: +31 162 455 610
Onze UNIEKE CREATIES zijn te boeken met diverse sprekers en moderators. 

Neem contact op voor DESKUNDIG ADVIES. Zo kunnen wij samen jouw event OP MAAT samenstellen. 

Geheel naar de UNIEKE WENSEN voor jouw organisatie!
Vrijblijvend advies
Correspondentieadres:
Tijmhof 25
4907 BC Oosterhout NB
T +31 162 455 610
E info@teeuwengroep.nl
Meld je aan voor de nieuwsbrief
menu-circlecross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram