Spreker: Margreet Spijker

Margreet Spijker
Prijs indicatie: Op aanvraag
Vrijblijvende offerte

Margreet Spijker volgde na haar HAVO opleiding de Academie voor de Journalistiek in Kampen. Margreet Spijker is een veelzijdig journalist en radio- en televisiepresentatrice.

 Ze presenteert wekelijks op NPO radio 1 het programma WNL op Zaterdag. Daarin  interviewt zij live gasten die het nieuws domineren, zoals politici, leden van het OMT, ceo's, commentatoren, economen en bn'ers.

Margreet is de samensteller en presentator van de radio rubriek Stand van Nederland die ook een televisieversie kent op NPO 2. Hierin wordt het belangrijkste economische nieuws wekelijks behandeld met economen en beursanalisten.

Margreet is regelmatig te zien als commentator in het televisieprogramma De 5 uur show van Talpa op SBS6. Ze kiest originele speelse invalshoeken en geeft kleur aan het tv programma. 

Ook heeft ze samen met mediadeskundige Mark Koster een prikkelende podcast.

Naast radio en tv werk geeft Margreet gastcolleges aan de Mandeville academie voor hoogbegaafden  in Gouda en  aan de School voor de Journalistiek in Utrecht. Ze traint bekende televisiepresentatoren en geeft mediatraining.

Het grote publiek kent Margreet Spijker als het gezicht van het RTL Half Acht nieuws dat een dagelijks bereik heeft van meer dan een miljoen kijkers. Ze werkte 16 jaar bij RTL en was voordat ze anchor werd van het belangrijkste nieuwsprogramma bij de commerciële zender ook verslaggever en presentator bij het programma Editie NL en voor het zakelijke en financiële nieuwsprogramma RTL Z.

Margreet presenteerde bij de publieke omroep oa de talkshow WNL op Zondag, .Samen met John Fentener,v an Vlissingen  het TV-programma Allemaal Familie, waarin familiebedrijven gevolgd worden, En  het debatprogamma Opiniemakers op NPO 2 .

Margreet Spijker is uitstekend op de hoogte van de belangrijke nieuwsontwikkelingen in binnen- en buitenland, de financiële wereld en media. Een generalist dus die ook als dagvoorzitter uitstekend in staat is het publiek te boeien en te verrassen. Haar innemende persoonlijkheid in combinatie met inhoud en scherpte maakt haar tot een veel gevraagde dagvoorzitter.

Haar ruime ervaring voor de camera maakt haar ook zeer geschikt voor webinars en online events

Talen: