Spreker: Margriet Sitskoorn

De beste versie van jezelf

Margriet Sitskoorn
Prijs indicatie: Op aanvraag
Vrijblijvende offerte

Margriet Sitskoorn studeerde in jaren ’80 psychologie in Tilburg, met als specialisatie neuropsychologie. Zij promoveerde aan de Universiteit van Nijmegen binnen de ontwikkelingspsychologie. Ze volgde een vervolgopleiding in de klinische neuropsychologie aan het Henry Ford Hospital in Detroit, Verenigde Staten. Zij is BIG geregistreerd klinisch neuropsycholoog.

Sitskoorn is hoogleraar klinische neuropsychologie aan de Universiteit van Tilburg. Haar onderzoek richt zich op de relatie tussen hersenen en gedrag en spitst zich toe op hoe gedrag en omgeving, invloed op de hersenen uitoefenen en hoe men op deze manier de emoties, vaardigheden en het gedrag van gezonde mensen en patiënten kan beïnvloeden.

Zij is directeur van het Neurocognitief Centrum Nederland. Binnen dit lab wordt onderzoek gedaan naar hoe je de prestatie van (top)sporters en (top)managers kunt verbeteren. Op basis van dit onderzoek worden er nieuwe trainingsmethodieken ontwikkeld voor de topsportwereld en het bedrijfsleven. Zij is tevens lid van de Raad van Advies van de topsportcommunity.

Naast haar wetenschappelijke werk schrijft zij columns voor verschillende bladen en is zij een graag geziene gast bij tv programma’s, zoals de IQ quiz, Eva Jinek, Pauw en Witteman. Ook verschenen van haar hand de bestsellers; “ Passies van het brein, “waarom zondigen zo verleidelijk is” en “Ik wil iets van jou, jij wilt iets van mij”. Recent verscheen haar nieuwe boek “IK²: Ontwikkel de beste versie van jezelf.”

In haar presentaties IK2 en haar presentatie over het brein – laat ze op een inspirerende manier zien hoe je het volledige potentieel uit jezelf kunt halen. De inhoud is geheel geijkt op de huidige prikkel- en stressvolle wereld, waarin je nieuwe vaardigheden en eigenschappen moet ontwikkelen om je doelen te bereiken. Leer gaandeweg hoe je je hersenen en je vaardigheden kunt ontwikkelen om succesvoller en gelukkiger te worden. Persoonlijk, in je werk en maatschappelijk.

Thema:

- IK2
- Hoe zorg je er voor dat je brein fit blijft?

Talen:

Ook andere sprekers over: