Marieke Smits

Politieke actualiteiten

Marieke Smits als spreker boeken.

Marieke Smits (1988) is een parlementair journalist en politiek commentator bij omroep WNL en de talkshow OP1. De in Amsterdam woonachtige Smits loopt sinds 2017 rond in Den Haag. Daarvoor was zij twee jaar werkzaam als politiek medewerker van Remco Dijkstra, Tweede Kamerlid van de VVD. Daar heeft zij veel kennis opgedaan over het reilen en zeilen binnen een politieke fractie. Marieke is vast politiek commentator bij het tv-programma Goedemorgen Nederland en schuift regelmatig aan bij de talkshow OP1. 

Onderwerpen

Wie is Marieke Smits?

Als politiek assistent van een VVD-Kamerlid heeft Marieke het spannende verkiezingsjaar van 2017 van dichtbij meegemaakt: het verloop van de campagne en hoe deze resulteerde in een overwinning. De campagne van 2021 heeft ze als politiek journalist op de voet gevolgd en daarover in verschillende programma’s analyses gegeven en verslag gedaan. Met al deze ervaring heeft zij een breed netwerk in Den Haag opgebouwd.

Marieke is ook werkzaam als politiek redacteur bij de talkshow OP1, het avondprogramma waarbij verschillende presentatie duo’s elkaar afwisselen. De show - die begin januari 2020 van start ging - werd al snel een onmisbare informatiebron tijdens de Coronapandemie. Marieke is al sinds het prille begin onderdeel van de redactie, en heeft meegebouwd aan het programma dat het nu is. Marieke kan ingaan op de werkwijze van een talkshow redactie en een inkijkje bieden over hoe het achter de schermen aan toe gaat. 

Zij is elke week te vinden in de Haagse wandelgangen, waar ze belangrijke debatten volgt, politici en andere journalisten spreekt en met regelmaat Kamerleden of bewindspersonen interviewt voor Goedemorgen Nederland. Daarmee heeft zij ook ervaring opgedaan met het doen van korte politieke interviews. Marieke kan ingaan op de actuele politieke ontwikkelingen, de steeds verdergaande versplintering van het huidige politieke landschap en de gevolgen daarvan, maar ook vertellen hoe de hazen lopen in Den Haag.

Thema's :

- Politieke actualiteiten 
- Omgaan met de pers

Spraakmakende unieke creaties

Zoek jij een uniek en spraakmakend sprekers concept voor jouw evenement?
Laat je inspireren!  Unieke creaties voor event sprekers.

Jouw maatwerk Event?

Wij adviseren graag!

Bel Ons: +31 162 455 610
Onze UNIEKE CREATIES zijn te boeken met diverse sprekers en moderators. 

Neem contact op voor DESKUNDIG ADVIES. Zo kunnen wij samen jouw event OP MAAT samenstellen. 

Geheel naar de UNIEKE WENSEN voor jouw organisatie!
Vrijblijvend advies
Correspondentieadres:
Tijmhof 25
4907 BC Oosterhout NB
T +31 162 455 610
E info@teeuwengroep.nl
Meld je aan voor de nieuwsbrief
menu-circlecross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram