Spreker: Marja van der Ende

Vrij en blij zelfstandig ondernemen: in beweging naar SuXes

Marja van der Ende
Prijs indicatie: Op aanvraag
Vrijblijvende offerte

Marja van der Ende (1973) weet als geen ander haar kennis en kunde met haar veelzijdige achtergrond in te zetten om zelfstandige ondernemingen te laten bloeien. Bijkomstig voordeel: ze kan hier duidelijk en kort, iets langer en zelfs úren enthousiast, prikkelend en inspirerend over vertellen. Haar boek ‘Vrij en blij zelfstandig ondernemen’ is sinds 2012 een inspiratiebron voor velen die willen starten en knallen met hun zelfstandige onderneming én voor hen die vastlopen in dat proces. Om te onderzoeken welke blokkades zij nog hebben om hun veelzijdigheid volledig de vrijheid te geven en deze blokkades te doorbreken. Om hun kennis, kunde, gedrag en contacten optimaal in te zetten voor een levendige en succesvolle onderneming. Om anders te leren omgaan met hun onzekerheid, faalangst, verlegenheid en perfectionisme, zodat het van waarde wordt en functioneel inzetbaar is.

De ondernemer in de mens in beweging krijgen, is Marja’s doel en passie. De MultiKracht® methode die zij heeft ontwikkeld, is een simpele aanzet tot het volledig benutten van de rugzak van het verleden ten gunste van de eigen onderneming. Zelf heeft Marja een carrière van tien jaar in verschillende P.R.- en marketingfuncties, voordat zij in 2005 haar eigen gezondheidspraktijk startte. Zo organiseerde ze grote publieke evenementen voor een P.R.-adviesbureau, creëerde ze matches tussen mens en werkplek bij Olympia Uitzendbureau en was ze de schakel tussen ICT-coördinatoren in het onderwijs en de invoering van ICT-projecten. Elk stukje kennis en elke ervaring die Marja heeft opgedaan komt tot uiting in haar activiteiten: als blokkade-eXpert in haar onderneming SuXeed en als initiatiefnemer en organisator van de netwerkplatforms Anders Stress en Anders ADHD.

Marja is een veelgevraagd spreker voor opleidingsinstituten, bedrijven en (beroeps- en branche)organisaties en is schrijver voor vakbladen in de wereld van zelfstandig ondernemerschap en in de gezondheidssector. Zij is een nuchtere verbinder: ze verbindt kennis aan mensen met vragen en ze verbindt ondernemende mensen aan elkaar om samen te werken. Ze is een expert op het gebied van (werk)stress en gedrag en is een systeemdenker en -veranderaar door haar brede visie op het ondernemerschap van de toekomst, gezondheid, HRM, onderwijs, communicatie en menselijke relaties. Marja gaat in interactie met haar publiek en haar Westlandse ‘hard werken en niet zeuren’ mentaliteit zorgt voor een simpele uitleg van de zaken waar zij graag over spreekt.

Thema’s: 

- Vrij en blij zelfstandig ondernemen
- Veelzijdig ondernemen: het businessmodel van nu en de toekomst
- Van succes naar SuXes: laat je emoties en behoeften meespreken
- Effectief communiceren via social media
- Free Publicity vinden is een sport
- Ondernemende medewerkers zorgen zelf voor duurzame inzetbaarheid