Marjolijn de Graaf

Veranderarchitect: hoe co-creatie werkt

Marjolijn de Graaf als spreker boeken.

Marjolijn de Graaf (1971) is veranderarchitect met een sociale veranderaanpak.
Deze aanpak is ontstaan door haar psychologiestudie en Human Factors Design, een specialisatie waarin de mens centraal staat bij product- en procesontwerpen.

Onderwerpen
Te boeken als

Wie is Marjolijn de Graaf?

Marjolijn werkte eerst bij een groot IT-consultancybedrijf en ontwikkelde zich in large scale interventions en change consultancy. Door de verschillende opdrachten ontdekte zij dat er op het gebied van sociale veranderingen nog veel winst viel te behalen. De menselijke factor centraal stellen en co-creatie stond destijds nog in de kinderschoenen. Zij startte haar eigen veranderbureau: Impact Company. Hier kan zij vanuit passie co-creatie toepassen bij vraagstukken van teamontwikkeling tot organisatiekoers. Inmiddels heeft Marjolijn veel organisaties begeleid bij complexe besluitvorming zodat zij tot resultaten, wendbaarheid en duurzame samenwerkingen komen.

Met haar psychologische kijk op organisatieontwikkeling motiveert Marjolijn managers om zodanig om te gaan met veranderingen dat die meer impact, meer (menselijke) energie en meer duurzaamheid opleveren. Kies uit een van deze onderwerpen:

Sturen op resultaat
Dit seminar gaat in op het dilemma van controle vs vertrouwen. Op zich weten we het wel. Geef mensen meer ruimte. Geef ze meer verantwoordelijkheid. Dan raken mensen gemotiveerd. En toch is het heel moeilijk niet in de valkuil te stappen om in de controle modus terecht te komen.
Op een interactieve manier deelt Marjolijn haar visie op strategisch leiderschap, waardoor uw medewerkers de oplossingen aandragen en al het werk doen, terwijl u zich als leider kunt focussen op het gewenste doel. Marjolijn biedt u in haar seminar 4 technieken aan waarmee u nog beter leert te sturen op resultaat. Hierdoor bereikt u meer met minder inzet!

Verandering: hoe krijg je mensen mee? [OF: De vier bouwstenen om samen te innoveren]
Veranderingen zijn succesvoller wanneer er veel menselijke energie achter steekt. Essentieel bij het leiden van een verandering is daarom aandacht te schenken aan de betrokkenheid die mensen hebben bij de huidige situatie en bij de nieuwe gewenste situatie. Hoe krijg je mensen mee? Dat is de uitdaging waarover dit seminar gaat.
Marjolijn deelt haar veranderaanpak, welke zorgt voor betrokkenheid en eigenaarschap. Hierdoor creëert u in plaats van een opgelegde verandering, een gedragen toekomst.

Wendbaarheid vergroten: focus op besluitvorming!
Een organisatie kan zo snel ontwikkelen als de snelheid waarmee ze besluiten neemt. De effectiviteit van besluitvorming is vergelijkbaar met de snelheidsmeter voor uw project, veranderinitiatief, strategisch beleid enzovoorts. Als de besluitvorming traag is, zal uw ontwikkeling traag verlopen. Als de besluitvorming snel is, kan uw organisatie sneller vooruit. Besluitvorming is echter een complex proces. Niet in de laatste plaats omdat er steeds meer betrokkenen zijn. Het is daarbij soms lastig om managers, medewerkers, klanten en leveranciers op één lijn te krijgen. Het is uitdagend om alle verschillende belangen in de besluitvorming een stem te laten hebben en commitment te bereiken.
Marjolijn deelt een aanpak om in vier stappen te komen tot resultaatgerichte én gedragen besluiten. Hierdoor vergroot u de slagvaardigheid en wendbaarheid van uw project of organisatie.

Marjolijn verzorgt op geheel eigen wijze een inspirerend seminar van 1 tot 1,5 uur die zeer visueel en interactief van karakter is. Zij sluit goed aan bij de doelgroep van management, directie en besturen. Met haar kennis en ervaring in psychologie en veranderkunde weet zij haar publiek te prikkelen en te inspireren.

• Naast de expertise, straalt Marjolijn ook haar passie uit. De seminars betreffen onderwerpen waar zij dagelijks en full time mee werkt.
• Marjolijn is een expert in haar vakgebied. Daarmee brengt ze kwaliteit mee naar uw bijeenkomst.
• Ook gaat Marjolijn graag live in gesprek. Tijdens congressen, debatten, symposia of andere bijeenkomsten.

Video met Marjolijn de Graaf

Spraakmakende unieke creaties

Zoek jij een uniek en spraakmakend sprekers concept voor jouw evenement?
Laat je inspireren!  Unieke creaties voor event sprekers.

Jouw maatwerk Event?

Wij adviseren graag!

Bel Ons: +31 162 455 610
Onze UNIEKE CREATIES zijn te boeken met diverse sprekers en moderators. 

Neem contact op voor DESKUNDIG ADVIES. Zo kunnen wij samen jouw event OP MAAT samenstellen. 

Geheel naar de UNIEKE WENSEN voor jouw organisatie!
Vrijblijvend advies
Correspondentieadres:
Tijmhof 25
4907 BC Oosterhout NB
T +31 162 455 610
E info@teeuwengroep.nl
Meld je aan voor de nieuwsbrief
menu-circlecross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram