Spreker: Merijn Ruis

Gelukkig leven kun je leren! Storytelling met humor

Merijn Ruis
Prijs indicatie: Op aanvraag
Vrijblijvende offerte

Iedereen gelukkig, kan dat? In ieder geval kom je een stuk dichterbij als je het probeert. Merijn is iemand die groot denkt. Zijn doel is om miljoenen mensen wereldwijd te inspireren om een gelukkig leven te leiden.

De afgelopen jaren heeft Merijn zich verdiept in de wetenschap van een gelukkig leven. Zo ontdekte hij dat gelukkige mensen productiever, creatiever, energieker en gezonder zijn. Geluk hoeft niet heel ingewikkeld te zijn en kan al vergroot worden door kleine simpele gewoontes te veranderen. Zoals bijvoorbeeld zomaar iets weggeven, stilstaan bij waar je dankbaar voor bent of een kort praatje maken met een ander.

Merijn begon met het ontwikkelen van social media berichten om zoveel mogelijk mensen te inspireren meer met geluk te doen. In totaal heeft Merijn al meer dan 9 miljoen mensen bereikt met zijn video’s over dit thema. Een gratis lesprogramma dat hij online heeft gezet zodat leerkrachten les kunnen geven in geluk is al 30 000 keer gedownload en wordt wereldwijd gebruikt. Tegenwoordig geeft Merijn presentaties om mensen in zalen inspireren zodat ze gelukkiger naar huis gaan dan ze gekomen waren en handvatten mee naar huis nemen die ze de rest van hun leven kunnen gebruiken. Merijn gelooft dat de beste manier om een boodschap over te brengen is door mensen te raken met persoonlijke verhalen gecombineerd met een wetenschappelijke basis.

Het is bewezen dat geluk besmettelijk is. Met zijn lezingen hoopt hij dan ook een rimpeleffect te creëren waardoor steeds meer mensen weten wat ze zelf kunnen doen om hun geluk te cultiveren. Tijdens de presentaties stelt Merijn zich kwetsbaar op, maakt hij gebruik van storytelling, humor, muziek en koppelt dit alles aan de wetenschap van gelukkig werken en leven.

Talen:

Videos: