Spreker: Michiel Vos

De wereld achter het nieuws

Michiel Vos
Prijs indicatie: Op aanvraag
Vrijblijvende offerte

Michiel Vos is een jurist, journalist en Verenigde Staten-correspondent. Hij heeft zowel de Nederlandse als de Amerikaanse nationaliteit. De in New York woonachtige Vos is op 18 juni 2005 getrouwd met de Amerikaanse Alexandra Pelosi. Zij is de dochter van Nancy Pelosi, de eerste vrouwelijke voorzitter van het Huis van Afgevaardigden. Michiel Vos is een veel gevraagde commentator voor de Nederlandse en Belgische radio en tv. Regelmatig is hij te gast bij Pauw en de Belgische tv-zender VRT.

Hij volgde de Amerikaanse presidentsverkiezingen op de voet en ontmoette Donald Trump, Hilary Clinton en andere presidentskandidaten. Onder meer dankzij zijn schoonmoeder Nancy Pelosi, de voorzitter van het Huis van afgevaardigden, kan hij deuren openen en is hij op de hoogte van de vaak verrassende achtergronden bij de media campagnes.

In zijn presentatie gaat hij in op politieke actualiteiten, de innovatieve kracht van de Amerikaans economie en de kansen voor Nederlandse ondernemers om zaken te doen in de VS. De bevlogen Michiel Vos verrast u met bijzondere verhalen.

Indien gewenst kan Michiel ook ingaan op hoe jongeren in Amerika zich voorbereiden op hun toekomst. Het Amerikaanse schoolsysteem is veel meer prestatiegericht dan in Nederland. Daarnaast speelt sport een grote rol en topsporters hebben mogelijkheden om riante studiebeurzen en faciliteiten te krijgen. Wat kunnen wij van dit land hierover leren?