Spreker: Michiel Vos

De wereld achter het nieuws

Michiel Vos
Prijs indicatie: Op aanvraag
Vrijblijvende offerte

Michiel Vos is een jurist, journalist en Verenigde Staten-correspondent. Hij heeft zowel de Nederlandse als de Amerikaanse nationaliteit. De in New York woonachtige Vos is op 18 juni 2005 getrouwd met de Amerikaanse Alexandra Pelosi. Zij is de dochter van Nancy Pelosi, de eerste vrouwelijke voorzitter van het Huis van Afgevaardigden. Michiel Vos is een veel gevraagde commentator voor de Nederlandse en Belgische radio en tv. Regelmatig is hij te gast bij Eva Jinek.

Hij volgde de Amerikaanse presidentsverkiezingen van 2016 op de voet en ontmoette Donald Trump, Hilary Clinton en andere presidentskandidaten. Ook in het spannende verkiezingsjaar 2020 heeft hij de campagenes van dichtbij gevolgd en hiervoor regelmatig verslag gedaan in de Nederlandse en Belgische media. Onder meer dankzij zijn schoonmoeder Nancy Pelosi, de voorzitter van het Huis van afgevaardigden, kan hij deuren openen en is hij op de hoogte van de vaak verrassende achtergronden bij de media campagnes.

In zijn presentatie gaat hij onder meer in op de tweedeling in de Amerikaanse samenleving en de actuele politieke ontwikkelingen in het Biden tijdperk. HIj bespreekt de veranderende machtsrol van Amerika in de wereld en de relatie met de EU, China en Rusland. Ook gaat hij in op de verschillen in cultuur tussen de VS en Nederland en wat het voor hem als persoon betekent om deels in Nederland en de VS te wonen.

Michiel Vos bespreekt ook de innovatieve kracht van de Amerikaans economie en de kansen voor Nederlandse ondernemers om zaken te doen in de VS. 

Indien gewenst kan Michiel ook ingaan op hoe jongeren in Amerika zich voorbereiden op hun toekomst. Het Amerikaanse schoolsysteem is veel meer prestatiegericht dan in Nederland. Daarnaast speelt sport een grote rol en topsporters hebben mogelijkheden om riante studiebeurzen en faciliteiten te krijgen. Wat kunnen wij van dit land hierover leren?

Michiel Vos wordt ook met regelmaat geïnterviewd door zijn collega-spreker Tom Jessen voor het YouTube-kanaal Is De Wereld Gek Geworden (een samenwerking tussen de TeeuwenGroep en Tom Jessen). Bekijk de interviews hier.

Thema:

- De wereld achter het nieuws