Spreker: Mienke Schinkel

Groeien door te delen

Mienke Schinkel
Prijs indicatie: Op aanvraag
Vrijblijvende offerte

Mienke Schinkel is haar carrière op jonge leeftijd gestart als zelfstandig ondernemer in de tuinbouw. Op latere leeftijd is zij gaan studeren, en daar is zij niet meer mee opgehouden. Mienke heeft zelfs haar werk gemaakt van een leven lang leren. Voorheen was ze  zeventien jaar manager human development bij Wehkamp en heeft daar onder meer de corporate academy opgezet. Voor dit vernieuwende leerconcept heeft zij meerdere prijzen ontvangen, waaronder de NSCU Award.

Sinds 2008 is Mienke Schinkel directeurvan ELLLA, de leven lang leren academie voor innoverend leiderschap, en ontwikkelt zij vernieuwende leerconcepten. Zij zet nu haar jarenlange kennis en ervaring op het gebied van corporate leren, sociale innovatie en leiderschapsontwikkeling in voor het bedrijfsleven en ondernemers in het midden- en kleinbedrijf.Haar missie is groei te verwezenlijken binnen organisaties, zowel op persoonlijk als op bedrijfskundig vlak. En zo mensen in hun kracht te zetten, talent te bevrijden en het aanwezige potentieel voluit te benutten. Een krachtig instrument om dit te bereiken is volgens haar corporate leren.

Vanaf het moment dat Mienke Schinkel de wereld van opleidingen voor het bedrijfsleven betrad verbaasde zij zich over de vaak niet-bedrijfskundige inrichting van opleidingen. Jarenlang zocht zij naar het antwoord op de vraag hoe de strategie van een bedrijf leidend kan zijn in het ontwerpen van integraal leren. Dat antwoord kwam toen zij eind vorige eeuw kennismaakte met corporate leren en het bouwen van corporate academies.

Corporate leren draait om het ontwikkelen van collectieve intelligentie binnen een bedrijf en ontstaat in interactie tussen medewerkers, en in interactie met de klant. Het doel is het ontwikkelpotentieel van medewerkers – van management tot de werkvloer – tot bloei te laten komen vanuit de gedachte ‘persoonlijke ontwikkeling = organisatieontwikkeling’. De begrippen leren en innovatie, verandering en het waarmaken van groei en kansen gaan daarbij hand in hand.

Met haar bedrijf ontwikkelt Mienke nu corporate academies voor verschillende bedrijven in de regio Overijssel, waaronder de Rabobank, en zoekt daarbij altijd de balans tussen technische en sociale innovatie. Zo stimuleert zij het innoveren van leren vanuit een bedrijfskundig perspectief.

Organisaties zijn dikwijls prima in staat om de technische innovatie vorm te geven, maar vinden het lastig deze technische innovatie in balans te brengen met de sociale innovatie. Door in gelijke delen aandacht te besteden aan de economische kant en de menskant ontstaat balans in het bedrijf. Een balans die maakt dat een organisatie uitermate flexibel in kan spelen op veranderende omstandigheden, terwijl de ondersteunende bedrijfsprocessen goed ingeregeld zijn.

Mienke haar grote passie ligt bij het slaan van een brug tussen de ‘menskant’ en de bedrijfseconomische kant binnen organisaties, waarbij leiderschap een belangrijke sleutel tot succes is. Zij richt zich dan ook op innovatie van leiderschap, op leiders die begrijpen wat innoveren van leren betekent en die de moed hebben corporate leren te implementeren en integraal te werken aan bedrijfskundige en sociale innovatie. Dat begrijpen is volgens haar de sleutel tot succes.

Thema:

- Groeien door te delen