Spreker: Mike van Rijswijk

Presentatie over doorbraakinnovaties: Robotica, IoT, Drones, VR & AI

Mike van Rijswijk
Prijs indicatie: Op aanvraag
Vrijblijvende offerte

Mike van Rijswijk begon zijn carrière op 23-jarige leeftijd als ondernemer in een tijdperk waar internet zijn tweede evolutie doormaakte. Al op jonge leeftijd had hij een neus voor innovatie en zag met de komst van internet veel kansen voor het bedrijfsleven. In deze tijd was hij met deze kennis van de nieuwste digitale ontwikkelingen en innovaties verantwoordelijk  voor projecten bij toonaangevende bedrijven zoals TPG Post, Vodafone, KPN, Funda en Amstel Gold Race.

Mike van Rijswijk is vanaf die tijd koploper gebleven op het gebied van digitale ontwikkelingen en innovaties. In 2003 ontwikkelde Mike voor TPG Post de eerste online postkaartapplicatie, in 2004 reisde hij af naar Zweden om de ontwikkelingen te onderzoeken van de digitale pen en in 2005 stond hij naast de allereerste 3D printer die zijn intrede maakte. Mike liet Nederland in 2009 kennismaken met het eerste Augmented Reality product en in 2013 liet hij Nederland live kennismaken met Google Glass via zijn strategie bureau Dutchwork. Met Dutchwork zorgden hij er ook voor dat in 2014 Nederland kennis maakt met robotica door de robot NAO als een van de eerste naar Nederland te brengen. Kort daarop introduceerde hij Pepper als eerste in Nederland die officieel is ingeschreven als burger van Roermond op 6 juli 2016.

De digitale wereld is het speelveld van Mike van Rijswijk. Mike wordt veel gevraagd voor trajecten waarin digitale innovatie centraal staat. In het ontwikkelen van een strategische visie en het traceren van knelpunten binnen een organisatie ligt een belangrijke toegevoegde waarde. Hij zorgt er voor dat bedrijven continu in contact kunnen blijven met hun klanten onder meer door de ontwikkeling van apps. Recente referenties zijn o.a. ING Bank, FreshForward, Nederlands Politie Bond en Philadelphia. Mike ziet wat er moet gebeuren en vertaalt de nieuwste tijd naar concreet resultaat. Hij zet organisaties op voorsprong.

De robot maakt een stormachtige ontwikkeling door en is actief in huiskamers, bedrijven, zorginstellingen en klaslokalen. Robotica neemt steeds menselijkere vormen aan zoals humanoids en leren emoties herkennen. Ze begeleiden ouderen en worden ingezet tegen eenzaamheid. Er is zelfs een robot die aan stervensbegeleiding doet. Hoe lang duurt het voordat de robot volledig autonoom is. NAO en Pepper zijn een mooie voorbeelden van wat robotica nu kan maar de toekomst gaat veel verder en is dichterbij dan u denkt. Wat betekenen de snelle technologische ontwikkelingen op het gebied van robotica voor ethiek? Wat betekent de robot voor de werkgelegenheid? Denk hierbij aan de robot die sneller en beter muren kan metselen dan de mens.

Zijn thema ‘Internet of Things’ gaat over de wereldwijde verbindingen tussen fysieke apparaten. Op een creatieve manier legt Mike van Rijswijk uit hoe al deze verbindingen leiden tot een nieuwe economie. Ook legt hij de link naar het internet, waar 99% van de fysieke apparaten op het moment niet mee verbonden is, maar wat snel gaat veranderen!

Met zijn bedrijf The Innovation Playground heeft hij inmiddels een aantal succesvolle startups opgezet. Zijn startup filosofie spreekt aan en is gericht op marketing om te zien als startpunt voor innovatie, dus eerst de markt dan pas innoveren.

Als spreker inspireert Mike van Rijswijk organisaties door ze kennis te laten maken met de nieuwste digitale ontwikkelingen en wat dit voor hun kan betekenen. Welke digitale ontwikkelingen zijn er? Waar gaan we heen? En hoe kan ik hier als ondernemer op inspelen en omzetgroei realiseren? In zijn lezingen ligt de focus altijd op concreet resultaat.

Thema:

- Robotica
- Nieuwe technologie in uw branch
- Internet of things

-The Innovation on Tour