Spreker: Mike van Rijswijk

De toekomst is nu!

Mike van Rijswijk
Prijs indicatie: Op aanvraag
Vrijblijvende offerte

Mike van Rijswijk begon zijn carrière op 23-jarige leeftijd als ondernemer in een tijdperk waar internet zijn tweede evolutie doormaakte. Al op jonge leeftijd had hij een neus voor innovatie en zag met de komst van internet veel kansen voor het bedrijfsleven. In deze tijd was hij met deze kennis van de nieuwste digitale ontwikkelingen en innovaties verantwoordelijk  voor projecten bij toonaangevende bedrijven zoals TPG Post, Vodafone, KPN, Funda en Amstel Gold Race.

Mike van Rijswijk is vanaf die tijd koploper gebleven op het gebied van digitale ontwikkelingen en innovaties. In 2003 ontwikkelde Mike voor TPG Post de eerste online postkaartapplicatie, in 2004 reisde hij af naar Zweden om de ontwikkelingen te onderzoeken van de digitale pen en in 2005 stond hij naast de allereerste 3D printer die zijn intrede maakte. Mike liet Nederland in 2009 kennismaken met het eerste Augmented Reality product en in 2013 liet hij Nederland live kennismaken met Google Glass via zijn strategie bureau Dutchwork. Met zijn innovatie bureau zorgden hij er ook voor dat in 2014 Nederland kennis maakt met robotica door de robot NAO als een van de eerste naar Nederland te brengen. Kort daarop introduceerde hij Pepper als eerste in Nederland die officieel is ingeschreven als burger van Roermond op 6 juli 2016.

Als Futuroloog ziet Mike van Rijswijk de wereld net iets anders dan het gros van de maatschappij. Met zijn ervaring en bijzondere blik op innovaties adviseert hij al meer dan 20 jaar bedrijven in Nederland. Hij is co-founder van The Innovation Playground in Roermond waarmee hij de toekomst vormgeeft door zijn visie om te zetten in concrete innovaties. Hierdoor is hij betrokken bij meerdere bedrijven en is hij verantwoordelijk voor het opzetten en begeleiden van verschillende start-ups. Met deze ervaring, visie en passie is hij een bevlogen spreker die je een bijzonder kijkje geeft in de toekomst.

Als innovator is Mike op dit moment bezig met de volgende innovatie projecten;  Sociale Robotica (Brandpunt+ documentaire) in samenwerking met Philadelphia zorg, de sociale kantoorrobothond (Sparky) bij Coca Cola Nederland, de ontwikkeling van het drone delivery systeem van DPD, het terug brengen van plezier in eten binnen de zorg in samenwerking met 6 verschillende partners en is hij als futuroloog aan de slag bij Achmea en de Efteling.
Mike van Rijswijk is tevens auteur van het boek “Mensen worden robots, robots worden mensen!” die in Q2 2020 te koop is. In de essaybundel De toekomst begint nu is te lezen waar zijn boek over gaat. Deze is ook digitaal te ontvangen via de TeeuwenGroep.