Spreker: Minke Booij

De top als persoonlijke missie

Minke Booij
Prijs indicatie: Op aanvraag
Vrijblijvende offerte

Als captain van het Nederlands elftal en van Den Bosch Dames 1 won zij alle mogelijke titels. Minke Booij begon haar carrière als zevenjarige bij Hockeyclub ’s-Hertogenbosch. Op veertienjarige leeftijd maakte zij haar debuut in Dames 1 en in 1998 was de eerste landstitel in de geschiedenis voor Dames 1 van Hockeyclub ’s-Hertogenbosch een feit. Twee jaar later werd ook de Europa Cup 1 voor het eerst gewonnen. In 2008 nam Minke als captain afscheid van Dames 1 met een elfde landstitel en negende Europa Cup 1 titel op rij.

In 1998 debuteerde ze in het Nederlands Elftal. Van bankzitter klom zij op tot captain en FIH World player of the year 2006. In 2008 nam Minke als aanvoerster met Olympisch goud afscheid van het internationale hockey. In de tien jaar dat zij uitkwam voor het Nederlands elftal won zij vier maal de Champions Trophy, drie maal de Europese titel, de Wereldtitel, Olympisch brons in 2000 (Sydney), Olympisch zilver in 2004 (Athene) en Olympisch goud in 2008 (Peking). Na het behalen van de gouden medaille is Minke benoemd tot Ridder in de Orde van de Nederlandse Leeuw.

Vanaf oktober 2011 is Minke werkzaam als projectmanager sport en goede doelen bij de Lotto. Ook speelt ze een hoofdrol in de docusoap ‘Onze Club’, een serie over het wel en wee van HC Den Bosch. In 2015 was Minke aangesteld als manager vrouwenvoetbal van de KNVB. Op 1 september zal ze KNVB verlaten om aan de slag te gaan als directeur van de stichting Spieren voor Spieren.

Thema’s:

- De top als persoonlijke missie
- Teambuilding
- Motivatie
- Bezieling
- Olympische Quiz