Spreker: Mo Hersi

Hoe gastvrij zijn wij Nederlanders?

Mo Hersi
Prijs indicatie: Op aanvraag
Vrijblijvende offerte

Een voettocht van 800 km zonder één cent op zak.

Gevlucht vanuit zijn vaderland Ethiopië toen hij slechts drie jaar oud was, naar Nederland gekomen samen met zijn ouders en drie broers. Mo Hersi heeft sindsdien niet stil gezeten. Zo is hij begonnen als jeugdspeler bij Ajax Amsterdam, heeft hij ook gespeeld bij FC Volendam, zijn studie afgerond en heeft hij zijn sporen verdiend binnen de financiële sector bij ABN AMRO.

In 2012 is Mo naar Australië vertrokken om daar zijn eigen voetbalschool op te starten en zijn diploma’s te behalen, met succes. Toen hij terugkwam naar Nederland heeft Mo zelf gekozen voor het podium. In Australië ronde hij de Master ‘Communicatie, speaking on stage’ af en sindsdien mogen we hem ‘inspirerend comedian’ noemen. Zijn speeches, vlogs en optredens hebben vaak genoeg een serieuze boodschap. “Ik wil laten zien dat mijn afkomst en mijn burgerschap elkaar niet in de weg hoeven te zitten”, aldus Mo Hersi.


2017 was het jaar dat Mo een voettocht maakte door heel Nederland. Hij merkte dat vluchtelingen vooral negatief in het nieuws kwamen en wilde daar iets aan doen. Mo: “Ik wilde mensen weer met elkaar verbinden en ze uitnodigen weer met elkaar in gesprek te gaan”. Wat eerst een idee was liep al snel uit op een voettocht van 31 dagen, zonder een cent op zak, over een afstand van zo’n 800 kilometer. Zijn programma ‘Mo the Messenger’ werd gevolgd door lokale, regionale en landelijke media en ruim 300.000 mensen volgden hem via Facebook. Deze ervaring heeft hij samengevat in een documentaire die in december 2017 in première is gegaan in de Kinepolis.

Mo: “Ik wil laten zien dat ik ook deel uitmaak van Nederland en dat we samen allemaal Nederland zijn”.
In de presentaties van Mo Hersi staat het verbinden van mensen centraal waarbij hij zijn verhaal baseert op zijn eigen ervaringen als vluchteling, voetballer en nu inspirerend comedian. Zijn verhalen zijn altijd met humor onderlegd en bevatten wijze lessen.

Ook andere sprekers over: