Spreker: Niels de Beer

Oud ontmoet jong

Niels de Beer
Prijs indicatie: Op aanvraag
Vrijblijvende offerte

Niels de Beer (1974) is een inspirerende, prikkelende spreker en trendwatcher. Met zijn positieve energie, enthousiasme en natuurlijke houding weet hij mensen te raken, inspireren en in beweging te krijgen. Hij geeft lezingen, trainingen en advies over innovatie en ondernemerschap op het gebied van gezondheid en welzijn. Lef tonen, durven, buiten de lijnen kleuren en vooral gewoon doen zijn daarin sleutelwoorden. Hij gebruikt daarbij sprekende en levendige voorbeelden uit zijn eigen portfolio en dat van anderen. Zijn presentaties bevatten de laatste maatschappelijk ontwikkelingen, succesvolle projecten en initiatieven. Hij is de founding father van het ‘Health Innovation’ programma van de Avans Hogeschool. Zo is hij de oprichter van de opleiding Gezondheidszorg Technologie, heeft hij bijgedragen aan het opzetten van de kenniskring Active Ageing en leidt hij het programma rondom ondernemerschap. Daarnaast geeft hij met grote regelmaat (gast)colleges voor studenten en professionals. Het stimuleren en inspireren van (young) professionals om dromen na te jagen en kansen en mogelijkheden te zien om de maatschappij nog mooier en beter te maken, is hem op het lijf geschreven.

Als sterke verbinder brengt hij het bedrijfsleven, zorgorganisaties, kennisinstituten en overheden samen om met hen nieuwe initiatieven op te zetten en te creëren. Zo heeft hij in 2013 als winnaar van de TedX Award een Ted-talk gehouden over het concept om jong en oud met elkaar te verbinden via het (basis)onderwijs. Een initiatief dat in Nederland veel positieve reacties heeft opgeroepen. Het anders denken over gezondheid van ouderen en (basis)onderwijs, intergenerationeel denken maar vooral de eenvoud van het concept en dit daadwerkelijk realiseren heeft tal van mensen / organisaties geïnspireerd, geraakt en in beweging gebracht. Momenteel is hij bezig met het opzetten van zorginnovatieprogramma voor de stad Breda in opdracht van de wethouder.

Niels kan boeiend vertellen over het Eén generatie denken: de kracht van de samenwerking tussen generaties. Hoe kijkt hij aan tegen generatie Z? Waarom gaat deze generatie ons veel brengen? Op deze en andere vragen gaat Niels in.

‘We cannot solve our problems with the same thinking we used when we created them.’ (Albert Einstein)

Thema's:

- De toekomst van gezondheidszorg en welzijn
- Anders denken over gezondheidszorg
- Oud ontmoet Jong: verbinden van (basis)onderwijs met de leefwereld van ouderen