Spreker: Otto Wijnen

Fakespeech: de snelle technologische verandering

Otto Wijnen
Prijs indicatie: Op aanvraag
Vrijblijvende offerte

Otto Wijnen is geboren in Amstelveen in 1968 en ondernemer sinds 1999.  In 2006 is hij begonnen met het brengen van energie op vergaderingen, conferenties, seminars en andere zakelijke evenementen met zijn ludieke fakespeech over innovatie en verandering. Hij produceert en host ook congresquizzen en talkshows. Otto is daarnaast gecertificeerd presentatietrainer en -coach en helpt bevlogen professionals met hun presentaties.

Otto Wijnen verzorgde in 2000 zijn eerste fakespeech. Het was een prachtige samenkomst van interesses: op het HBO Cultureel Maatschappelijk Werk waar hij had geleerd concepten te ontwikkelen gericht op de eisen van doelgroepen en om kindertheater en typetjes te spelen. Daarna volgde enkele jaren met acteerwerk voor onder meer theaterproductiebedrijven Pepper & Co en Acteur.nl. Otto voltooide in 1997 de opleiding Multimedia producer en is dus handig met foto- en videobewerking. Op het podium kwamen al deze kwaliteiten bijeen, met een daverend applaus tot gevolg. In 2006 kwam het in een stroomversnelling toen alle aandacht volledig aan het spreken gewijd kon worden. Otto Wijnen Speaker & Coach was een feit. In augustus 2016 kwam zijn boek Help! Ik moet spreken uit.

Doordat hij veel sprekers op het podium zag worstelen met iets wat voor hem relatief eenvoudig was, begon hij met het ondersteunen en coachen van sprekers. Hij volgde hiervoor in 2011 de opleiding bij de School voor Presentatiecoaching en ging in 2015 naar Californië voor meerdaagse intensieve sprekerstrainingen. Inmiddels traint hij bevlogen professionals tijdens incompany trainingen, in de open presentatietrainingen en tijdens individuele coaching.

Otto zet zich graag in voor maatschappelijke doelen door benefiet veilingen te presenteren en door wereldverbeteraars te begeleiden met hun presentaties. Hij zet in o.a. in voor PlasticSoup.org.