Spreker: Paul Sneijder

Wat betekent de Europese Unie voor ons?

Paul Sneijder
Prijs indicatie: Op aanvraag
Vrijblijvende offerte

Paul Sneijder is een gelouterd journalist, ervaren in binnen en buitenland.
In 1973 begon hij zijn loopbaan bij de Haagsche Courant. Tien jaar later volgde de overstap naar de NOS. Decennia lang was hij voor de Nederlandse televisie een toonaangevend gezicht. Eerst als verslaggever van de politieke redactie, daarna als buitenlands correspondent. Vanaf 1989 in de Verenigde Staten, waar hij onder meer verslag deed van de opkomst van Bill Clinton en de ondergang van Saddam Hoessein in de Eerste Golfoorlog. In 1997 wisselde hij de Amerikaanse hoofdstad Washington voor de Europese hoofdstad Brussel. Daar was hij als journalist getuige van de introductie van de Euro, de uitbreiding van de EU met Midden- en Oost Europa, het fiasco van de Europese grondwet en de nog altijd voortwoekerende financieel-economische crisis.

Vanuit Brussel deed hij ook verslag van de worsteling van de NAVO met zijn rol in de wereld na de Koude Oorlog. Als correspondent in buurland België berichtte hij over de geruchtmakende Dutroux-affaire en de moeizame strijd tussen Vlamingen en Franstaligen om samen een toekomst te vinden.
Nu stelt hij zijn kennis en ervaring beschikbaar voor iedereen, die de weg zoekt in Europa. Of het nu gaat om het bedrijfsleven, de overheid, het onderwijs, of betrokken burgers.

Zo organiseert hij ook een hoog gewaardeerde Masterclass Europa te Brussel. Ondernemers en leidinggevenden worden dan onder meer geïnformeerd over de mogelijkheden voor innovatie subsidies. Beroepsgroepen als accountants en advocaten kunnen hiervoor ook PE-punten krijgen.

Paul Sneijder verzorgt ook interactieve bijeenkomsten over Europa.
Hij  nodigt het publiek uit mee te praten en denken over de toekomst van de Europese Unie. Om zo tot een afgewogen oordeel te komen over de ‘hot issues’ van de Europese samenwerking. U krijgt een stemkastje waarmee u anoniem kunt stemmen. Om direct na de stemming te zien hoe in uw gezelschap de voor- en tegenstanders zich tot elkaar verhouden. Op die manier verzorgt Paul Sneijder een interactieve bijeenkomst over de toekomst van Europa. U vergroot zo niet alleen uw kennis over Europese zaken, de bijeenkomst nodigt u ook uit uw oordeel over Europa aan te scherpen. Een inspirerende ervaring!

Thema’s:

- Wegwijs in Brussel
- De turbulente Europese wereld
- Actualiteiten in de economische en financiële wereld
- Bezoek Brussel en zie Europa met een nieuwe blik
- Interactieve bijeenkomst over Europa