Spreker: Peter Driessen

Wereldmarktleider in de online Gaming Industry

Peter Driessen
Prijs indicatie: Op aanvraag
Vrijblijvende offerte

Peter Driessen startte als voormalig psycholoog vanuit zijn Hilversumse huiskamer en werd wereldmarktleider in de online gaming industry: Spil Games. Met maandelijks 200 miljoen gebruikers die de online games spelen, mag hij worden beschouwd als één van de onbekende parels van Hollandse bodem. Inmiddels werken er 250 enthousiaste talenten met bijna 30 nationaliteiten aan meer succes. Peter werd in 2011 beloond met de titel Leading Entrepreneur of the Year. Momenteel werkt hij aan een High Tech Game Campus op het industriepark van Hilversum. Een van zijn nieuwe uitdagingen is om maatschappelijke vraagstukken via games onder de aandacht te brengen en discussies los te maken. Zo werkt hij aan een game om de dilemma’s van het euthanasie vraagstuk bespreekbaar te maken.

gaming wordt steeds meer gebruikt in onderwijs om kinderen spelenderwijs te laten leren. De virtual reality bril is een innovatie vanuit de gaming industry en biedt eindeloze mogelijkheden. Wil je zwemmen met dolfijnen? Optreden met de Stones op Pinkpop? Alles kan met deze bril. Klanten je nieuwe product laten beleven of ze zelfs uitdagen om mee te bouwen aan je nieuwe product? Dankzij gaming in dit geen utopie maar korte termijn werkelijkheid.

In zijn presentaties met schitterend beeldmateriaal schetst hij een verbluffend beeld over hoe de snelle technologische ontwikkelingen het menselijk gedrag bewust en onbewust zullen gaan beïnvloeden. Daarnaast is zijn visie dat ondernemen niets anders is dan continu innoveren.

Thema’s:

- Het Kodak Moment: kansen en gevaren van nieuwe business modellen
- Hoe technologe ons gedrag gaat beïnvloeden