Prof. Piet Eichholtz

Gebouwen en gezondheid

Prof. Piet Eichholtz als spreker boeken.

Piet Eichholtz heeft veel succes met zijn Captains Dinner bijeenkomsten voor ondernemers en leidinggevenden in de onroerend goed sector, die in een exclusieve omgeving worden georganiseerd.

Wie is Prof. Piet Eichholtz?

Professor Piet Eichholtz heeft topfuncties bekleed bij grote institutionele beleggers, waaronder het ABP. Tegenwoordig is hij hoogleraar in Real Estate Finance aan de Universiteit van Maastricht. Hij bestudeerde de huizenprijsindex vanaf 1628. Daarnaast onderzocht hij de obligatie- en aandelenindexen over de gehele 20e eeuw en de rente sinds 1800. Vanuit zijn historische kennis over deze indexen trekt hij de lijnen door naar de toekomst. In deze toekomst zien we twee dominante trends: duurzaamheid en demografie. Ieder bedrijf in de onroerendgoedsector zal hiermee rekening moeten houden.

Winston Churchill heeft gezegd “We shape buildings and afterwards our buildings shape us”. Het is inderdaad logisch dat gebouwen onze gezondheid en prestaties beïnvloeden, zeker omdat we 90% van onze tijd binnen doorbrengen. De Universiteit Maastricht heeft hier diepgaand wetenschappelijk onderzoek naar gedaan. We meten binnenklimaat in woningen, kantoren en scholen met behulp van klimaatsensors en door middel van enquêtes. Daaruit blijkt onder andere dat achterblijvend woningonderhoud slecht is voor de gezondheid van de bewoners, dat een goed binnenklimaat minder zieke kantoorgebruikers oplevert, en dat leerlingen minder presteren als het klimaat in hun lokalen slecht is. Professor Eichholtz geeft een beeld van de nieuwste inzichten op dit gebied.

Spraakmakende unieke creaties

Zoek jij een uniek en spraakmakend sprekers concept voor jouw evenement?
Laat je inspireren!  Unieke creaties voor event sprekers.

Jouw maatwerk Event?

Wij adviseren graag!

Bel Ons: +31 162 455 610
Onze UNIEKE CREATIES zijn te boeken met diverse sprekers en moderators. 

Neem contact op voor DESKUNDIG ADVIES. Zo kunnen wij samen jouw event OP MAAT samenstellen. 

Geheel naar de UNIEKE WENSEN voor jouw organisatie!
Vrijblijvend advies
Correspondentieadres:
Tijmhof 25
4907 BC Oosterhout NB
T +31 162 455 610
E info@teeuwengroep.nl
Meld je aan voor de nieuwsbrief
menu-circlecross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram