Reinier Castelein

Hoe Artificial Intelligence de arbeidsmarkt op zijn kop zet. Een disruptieve innovatie.

Reinier Castelein als spreker boeken.

Wie is Reinier Castelein?

Reinier Castelein is voorzitter van De Unie, dé vak- en netwerkorganisatie van Nederland voor het midden en hoger personeel. Reinier begon zijn carrière in het internationale hotelwezen. Daarna maakte hij de overstap naar Air France KLM. In 2012 werd hij benoemd tot voorzitter van De Unie. Door een onafhankelijke koers te varen bracht hij nieuwe elan in het polderlandschap. Hij maakte zich los van de machtige vakcentrales. Bevrijd uit het keurslijf van het ‘oude denken’ ontwikkelde hij De Unie tot een innoverende vakorganisatie, die haar leden en haar achterban weer zelf laat beslissen.In de participatiesamenleving, zoals Reinier Castelein zich die voortelt, is er ruimte voor Welzijn voor iedereen. In Welzijn is de nieuwe welvaart zet hij zijn visie op de nieuwe economie uiteen.

De oude economie van banenplannen en het rondpompen van miljarden aan gemeenschapsgelden is toe aan verandering. Door robotisering en automatisering en de enorme toename van zelfstandig werkenden en flexibele arbeid is de arbeidsmarkt ingrijpend veranderd. Het debat daarover verhult het feit dat er steeds meer mensen langs de zijlijn staan. In een gezonde samenleving komt iedereen tot z’n recht, ongeacht leeftijd of afkomst, baan of geen baan. En dat is mogelijk als we de samenleving economisch anders organiseren en weer waarde toekennen aan dat wat werkelijk belangrijk is.

De oude definitie van werk en inkomen zijn aan vernieuwing toe en vragen om innovatief beleid. Dit nieuwe tijdperk biedt kansen voor een volwassen participatiesamenleving. Nederland kan een leidende rol vervullen in de transitie, die wereldwijd plaatsvindt.

In zijn presentatie "Hoe Artificial Intelligence de arbeidsmarkt op zijn kop zet" gaat hij onder meer in op  hoe door slimme matching snel de juiste persoon op de juiste plaats kan komen. Hoe de arbeidswetgeving op zijn kop komt te staan en de discussie tussen werknemer en ZZP 'er op scherp komt te staan en AI disruptief is voor de arbeidsmarkt. De morele en ethische discussie wil Reinier graag met zijn publiek aangaan.

Daarnaast is Reinier een bevlogen dagvoorzitter die zijn publiek op een aanstekelijke manier betrekt bij de discussie.

Thema:

  • Hoe Artificial Intelligence de arbeidmarkt op zijn kop zet. Een disruptieve innovatie.
  • Waarom moet ik bij jullie komen werken?

Spraakmakende unieke creaties

Zoek jij een uniek en spraakmakend sprekers concept voor jouw evenement?
Laat je inspireren!  Unieke creaties voor event sprekers.

Jouw maatwerk Event?

Wij adviseren graag!

Bel Ons: +31 162 455 610
Onze UNIEKE CREATIES zijn te boeken met diverse sprekers en moderators. 

Neem contact op voor DESKUNDIG ADVIES. Zo kunnen wij samen jouw event OP MAAT samenstellen. 

Geheel naar de UNIEKE WENSEN voor jouw organisatie!
Vrijblijvend advies
Correspondentieadres:
Tijmhof 25
4907 BC Oosterhout NB
T +31 162 455 610
E info@teeuwengroep.nl
Meld je aan voor de nieuwsbrief
menu-circlecross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram