Reinier van den Berg

Weer & klimaat

Reinier van den Berg als spreker boeken.

Te boeken als

Wie is Reinier van den Berg?

Reinier spreekt met passie en overtuiging over weer en klimaat. Maar zijn grootste drive is mensen inspireren om de kans en uitdaging in duurzaamheid te zien. Voor hem was het weer zijn eerste passie. Als tienjarig jochie wist hij het al: later weerpresentator worden. Na middelbare school en Universiteit Wageningen was hij nauw betrokken bij de oprichting van Meteo Consult en vanaf 1989 kwam hij ook op de landelijke tv. Bij RTL4, en inderdaad, als weerpresentator. In meer dan 30 jaar heeft hij heel wat depressies aangekondigd op het scherm, maar nog veel meer hogedrukgebieden. Want hij is een echte optimist. Die graag voor het avontuur en de uitdaging gaat.

Dat avontuur en die uitdaging zocht hij bijvoorbeeld in het jagen op tornado’s in de VS, of het organiseren van een expeditie naar de Groenlandse ijskap, maar vandaag de dag vooral ook als duurzamer ondernemer. Vooral innovatieve bedrijven en startups in duurzame diensten en producten hebben al gauw zijn hart en passie gewonnen.

Die passie kan hij ook kwijt op het podium. Om de mensen in de zaal mateloos te boeien en te inspireren. Enerzijds over de impact van klimaatverandering, anderzijds over de kansen en de uitdagingen om het tij te keren. In de oplossingen kan natuur in het algemeen en bos in het bijzonder een rol van betekenis spelen. Vandaar dat hij in 2020 het boek Bladgoud heeft geschreven. Dat gaat over de onschatbare waarde van bomen.

Duurzaamheid dus. Op welke vijf pijlers kunnen we een robuust, geloofwaardig en duurzaam beleid bouwen. Wat zijn de kansen en de uitdagingen. Wat is de kracht van ‘de ander te groen af zijn’. De slotconclusie is helder: Yes we can! We kunnen de crisis ombuigen naar een kans. De depressie veranderen in een hogedrukgebied!

Thema:

- Weer & Klimaat

Video met Reinier van den Berg

Spraakmakende unieke creaties

Zoek jij een uniek en spraakmakend sprekers concept voor jouw evenement?
Laat je inspireren!  Unieke creaties voor event sprekers.

Jouw maatwerk Event?

Wij adviseren graag!

Bel Ons: +31 162 455 610
Onze UNIEKE CREATIES zijn te boeken met diverse sprekers en moderators. 

Neem contact op voor DESKUNDIG ADVIES. Zo kunnen wij samen jouw event OP MAAT samenstellen. 

Geheel naar de UNIEKE WENSEN voor jouw organisatie!
Vrijblijvend advies
Correspondentieadres:
Tijmhof 25
4907 BC Oosterhout NB
T +31 162 455 610
E info@teeuwengroep.nl
Meld je aan voor de nieuwsbrief
menu-circlecross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram