Spreker: Richard Bottram

Het bovenmenselijke is mogelijk door een betekenisvol doel

Richard Bottram
Prijs indicatie: Op aanvraag
Vrijblijvende offerte

Twee tot drie marathons per jaar wordt door kenners beschouwd als een maximum. Als je deze grens met het 100-voudige weet te verleggen, is dit op zijn zachtst uitgedrukt een buitengewoon opmerkelijke prestatie te noemen. Als Succesvol entrepreneur, partner in een Duitse vastgoedonderneming, verloor Richard Bottram zijn vrouw, Elise, in 2005 op 37-jarige leeftijd aan longkanker. Toen Elise voor haar overlijden aan hem vroeg wat hij na haar dood ging doen, was het even stil. Maar al snel gaf Richard aan dat hij graag mensen wilde helpen die met kanker te maken hebben of krijgen, door op volledig eigenzinnige wijze rigoureus aandacht te vestigen op het belang van levenskwaliteit voor kankerpatiënten en hun naasten. Op zijn wijze… (dus dan zou het wel eens iets met sport kunnen zijn, want sport verbroedert.)

Hardlopen naar München of Parijs. De Olympische stad Athene misschien, de marathonplaats bij uitstek. De kaart van Europa werd erbij gehaald en het plan was geboren: in één jaar tijd 365 marathons (42km195meter) door Europa hardlopen! Project Marathon365 – Run against cancer vond plaats van 30 juli 2006 tot 29 juli 2007, is succesvol afgerond en werd zelfs wereldwijd door pers en media breed uitgemeten. Vanwege de hoge mate van identificeerbaarheid en brede inzetbaarheid weet Richard met zijn persoonlijke ervaringen, eenieder op een uiterst pakkende en soms ook aangrijpende wijze van het begin tot het einde te verbijsteren. Hij wist een ongekend indrukwekkende uitdaging aan te gaan, voortvloeiend uit de meest drastische verandering in zijn leven.

Richard geeft pragmatische uiteenzettingen over o.a. het hoe en waarom je zelf verantwoordelijk bent voor de manier waarop je verkiest om met veranderingen om te gaan en het komen tot gewenste resultaten zonder iets aan het toeval over te laten.

Thema’s:

- Het bovenmenselijke is mogelijk door een betekenisvol doel
- Positieve energie bij veranderingen
- Authenticiteit wint
- Het leven is nietig, maar genieten mag