Spreker: Richard de Hoop

Samenwerken met muziek als metafoor

Richard de Hoop
Prijs indicatie: Op aanvraag
Vrijblijvende offerte

Richard de Hoop is een betrokken, levendige, energieke, realistische optimist die muziek als metafoor en inspiratiebron inzet om zijn boodschap nog beter te laten klinken.

Als ondernemer heeft hij sinds 1991 een 4 tal bedrijven in de HRM dienstverlening opgezet en 2 daarvan in 2006 verkocht. Als entertainer is hij sinds 1995 actief en verbindt hij op een unieke wijze thema’s zoals samenwerken, talentontwikkeling en passie work met muziek. Richard de Hoop is al op jonge leeftijd gegrepen door de kracht van het woord en de kracht van muziek. Daarom is het ook niet verwonderlijk dat juist de combinatie van deze beide zijn optreden tot een unieke ervaring maakt. Hij neemt u mee in de wereld van instrumenten die zich gemakkelijk laten vergelijken met karakters van mensen. Richard de Hoop is de eerste Nederlandse spreker met het SBH Professional Speaker certificaat. (MBA voor sprekers aan Steinbeis Hochschule Berlijn). In 2011 heeft hij als gelukscoach meegewerkt aan het televisieprogramma “Der Glücksreport” op ProSieben en is sindsdien een veelgevraagd spreker bij onze oosterburen. Over de onderwerpen samenwerken, bevlogenheid, talentontwikkeling en sociale innovatie spreekt Richard graag maar dan op een bijzonder manier. Hij gebruik van muziek als metafoor. Dit betekent dat hij samenwerken in een team vergelijkt met samenspelen in een orkest. Dat hij graag harde noten kraakt als hij spreekt over feedback en kritiek. En dat hij korte muziekstukken (voornamelijk evergreens) inzet om de juiste toon aan te slaan bij zijn onderwerpen. Er zijn weinig sprekers die zingen en er zijn weinig zangers die spreken. Richard de Hoop doet beide, met passie!

Richard inspireert mensen graag om met passie en bevlogenheid (samen) te werken. Hij is ervan overtuigd dat talenten ontdekken, ontwikkelen en inzetten in samenwerking met anderen, het verschil maakt en leidt tot een nog mooiere wereld.

Gedurende zijn presentaties gebruikt hij muziek als metafoor en spreekt hij over het onderwerp samenwerken. Samenwerken in de breedste zin van het woord, o.a. over samenwerken binnen teams en met uw (zakelijke) relaties. Uiteraard zult u begrijpen dat hij zijn presentaties combineert met zang! Maatwerkgericht gaat Richard voor u aan de slag en stemt zijn repertoire geheel af op uw evenement.

Richard heeft in oktober 2018 een TEDx talk in Den Helder gehouden. Titel: “How resilience makes us future proof”.

Richard heeft een tweetal boeken geschreven: Herrie of harmonie en Topteams zijn toekomstmakers.

Thema’s:

- Sociale innovatie
- Samenwerken

Ook andere sprekers over:

Videos: